Söndag 100425

Va en sväng till jobbet på förmiddagen, sen åkte jag och hjältarna till Torekällberget. Mötte upp lite jobbarkompisar med familj, fickade och gick runt och mös i vårsolen. Ville va helnöjd :)
Vilmer passar på att klappa lite på lilla Ethel när hon kommer nära nog :)

Lördag.

Jag och Ville trampade ut till mor och far imorse när vi vaknade, skönt med en lång morgonpromenad. Kelly fick ligga kvar och sova, han tog bilen ut senare på dagen.. Satt i solen på altan och myste hela förmiddagen :)
Pappa har fixat en gasspis med ugn från Polen till vårt Nåtarö-tält, 1700 spänn.. Satté!
Vid ett tiden drog vi iväg en sväng på loppis, och kära hjärtanes vilka fynd vi gjorde :)
En tallrik från Gefle, mönstret heter Blad. Och fyra assietter från Rörstrand, mönstret Tebe. Betalade 5 kronor stycket :) Hade tänkt sälja dem på Tradera, men jag kan nog inte det :P
Sen hittade jag en String-telefonhylla för 50 kronor! Fynd fynd fynd! Och så ett par jättesöta pilotbrillor till Ville :) Hittade fyra tekoppar med fat till min bror också, men dem har han tagit hem.

Ja, jag vet..

Bloggen ser helt mongo ut, jag vet det.. Nått som är fel, lillebror ska hjälpa mig att fixa det. Kanske ska ta och passa på att uppdatera med en ny headerbild när man ändå håller på..

Gårdagens middag..

Skulle ha lagt upp det här inlägget igår, men jag sov som en stock redan vid halv nio :P
Igår gjorde vi hur som helst egen sushi, det va supergott! Och inte särskillt svårt heller. Nästa gång ska vi ge oss på att göra lite olika sorter.

Sweet salt and pepper

Jag fick jättesöta salt- och pepparkar av Kelly idag :) De kommer från Roomservice. Han kan han :P

Hahahaha :D

Stretcha Ica-Stig!

Chocolate cupcake-Kelly

Kelly har  bakat chokladmuffins idag, de gjorde sig bra på ett av mina loppisfynd :P
Och goda var de också :)

Helt besatta

Det råder pysselfrenesi hemma hos lilla familjen just nu. Jag har börjat virka mormors-rutor, stora som små. De ska bli en kudde när alla är klara. Kelly han håller på och fixar med valkongen. Det sätts upp spaljéer, planteras och tas sticklingar från pelargonerna :P
Kellys dvärgsolroser :)

Pussel-Prutt

Vilmer har fått ett pussel som han tycker om att sitta och pula med :) Koncentrerad till tusen :P

Vilmer lyssnar på Ramones :)

Plutteskrutt diggar till Ramones i pyjamas :P

Lilleskrutt sover.

Skrutten sover, slöar i soffan.. Idag har bilen pajat, hoppas den blir klar från verkstan så fort som möjligt.. Kelly har fått frenesi, han odlar.. Allt verkligen, tomater, pelargoner, allt.. Supertrött, ska sova nu.

Villebilder

Hittade lite bilder på Ville från Påskhelgen. Vi va hemma hos mamma och pappa.. Han sitter och pular och fixar med mormors telefon :) Min fina lilla vilding :)

Söndagseftermiddag..

Idag har vi varit på loppis, mest för att göra nått faktiskt.. Jag fyndade ett uppläggningsfat från Uppsala-Ekeby Gefle, en assiet från norska Egersund och två par örhängen :) Hela kalaset gick loss på 50 kr.  Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska behålla porslinet eller om jag ska lägga upp det på Tradera.. Blir nog att jag behåller det, den med mest grejer när man dör vinner ju :P

Jakten på Bernhard..

Såg en dokumentär på 1:an nyss, Jakten på Bernhard.. Den handlar om en 82-årig farbror från Lund som sätter upp lappar på stan där han efterlyser allt från nya bostad till folk som hans fru läste hemkunskap med på 30-talet. Serietecknaren David Liljemark blir helt besatt av att hitta den här Bernhard, vilket han gör. Bernhards historia är både komplicerad och sorglig, och man blir riktigt illa berör av hur en gammal människa kan bli behandlad. Ni borde helt klart se den, den sänds igen i SVT1 12/4, SVT2 15/4, SVT2 17/4 och SVT24 17/4. Se den!

Söndagsförmiddag..

Söndagförmiddagar är grymt sköna, lugn och ro liksom, inte bråttom nånstans.
Skulle ha bytt däck på bilarna idag, men vi lämnar in dem på verkstad istället.. Lilleplutt sover lite middag, Kelly slappar och jag kokar lite jordgubbskräm..

Trädgårdsmässan.

Vi har varit uppe på trädgårdsmässan i Älvsjö idag. De hade en balkongutställning, så jag ville dit och få lite inspiration och schysta uppslag till hur vi ska fixa vår balkong. Väl där så fick vi tackla oss igenom en mur av barnfamiljer, bohemer och PRO-medlemmar. Så mycket till balkongutställning var där inte, mest krukor och amplar faktiskt.. Vi hittade dock en soffa gjord av rosor och en monter med barnprylar som kunde skapa "Vill ha"-psykos hos vem som helst. Kan förövrigt informera om att Årets Pelargon 2010 är Äggskalspelargonen :P

Födelsedagsfest.

Igår va vi på födelsedagsfest hemma hos kusin Malin. Trevliga människor, sushi, snack och skratt. Utgång var planerad, men som vanligt när man är där så är det mysigare att stanna hemma. Hon kan det där med att underhålla sina gäster den där kusinen :P

Vilmer hjälper pappa med maten :)

När man lagar mat så är det viktigt att smaka av maten under resans gång. Ville tycker om mat med tomat och vitlök i, så mycket så att det trots visst missnöje är värt att följa efter pappa för att få smaka lite :) "Nam nam nam"

Ja just det..

'
Jag har ju bokat resa förresten. Vi ska åka ner till Polen och hälsa på pappa på jobbet :)
Den 20 Maj åker vi och kommer hem den 23:e, det innebär alltså att jag kommer INTE att gå på klassåterträffen den 22:a. Satté!

Den som spar han har :)

Jag har rotat fram min gamla mockajacka som mor och far köpte till mig när jag va typ 13. Den va lite stor då, men nu sitter den som en smäck :) Har aldrig använt den i princip men aldrig kunnat göra mig av med den. Tur är väl iof det, för nu är det min "nya" vårjacka :)

VAB

Idag är jag hemma och vabbar.. Vilmer mår jättebra, men med Kelly är det värre.
Stackarn har sovit mellan två filtar på badrumsgolvet hela natten. Jag har aldrig varit med om en så spysjuk människa! Jag låter mycket när jag kräks, men det här lät riktigt smärtsamt! Jag blir hemma imorgon med, får se hur han mår på fredag.. Vi skulle ha åkt på födelsedagsfest hos kusinen i Stockholm på fredag. Känns som att vi skippar det, man vill ju inte va den som ger födelsedagsbarnet magsjuka liksom..

You´ve got to be kidding me!

Har haft en superskön påskhelg, mys och lugnt hela tiden. Solen har strålat, fåglarna kvittrat och det har varit riktig vårvärme. Vi satt på mammas och pappas altan igår, det va dryga 20 grader där solen låg på..
Idag vaknade vi klockan sju, det såg mörkt och grått ut bara. När jag kollade ut genom sovrumsfönstret så ser jag att snön bara vräker ner! Och då menar jag vräker! Inga små fina snöflingor utan stora och tunga av blötsnö. Det här kan väl inte va sant!? Alla vårtecken då? Och vårvärmen?
Kusin och hennes kille skulle byta till sommardäck igår.. Får se hur det har gått.

Påskmarknad på Skärtorsdagen.

Jag var ledig igår, skärtorsdag och kvalitetstid med hjältarna.
Vi drog till Skansen och gick på påskmarknad. Lillskrutten sov i vagnen precis hela tiden, vaknade inte till förrän vi skulle åka hem.
Det va hur som helst helmysigt. Vi träffade häxor, käkade grillad lamkorv och strosade runt och tittade på djuren. Vi handlade lite påskgott på marknaden också. Brända mandlar är ju ett måste :) Sen köpte vi getost och barkbröd också, galet gott :) Kelly köpte tre burkar inlagd sill, en till sig, en till pappa och en till morfar :)
Sen avslutade vi vårt Skansenbesök med ett riktigt vårtecken, snödroppar :)

RSS 2.0