Höstvindar hos HolmX2Berg

Blogguppehåll ett tag, har hhaft annat för oss.. En sväng upp till mormor och morfar i norrland, en massa loppisar och slappande hemma.. Ska göra ett inlägg med sommarens fynd imorgon..
Har spenderats mycket tid ute vid stugan också, vädret har väl inte varit det bästa.. Massa regn, men tro mig det är pay off på det nu :)
Vi har plockat dryga 17 liter de senaste dagarna! Det mesta har varit kantareller, men en hel del Karl-Johan, sopp och Blek Taggsvamp har det blivit också. Vi torkar det mesta, allt utom kantarellerna faktiskt.. Men hittar vi mer får vi väl börja torka dem också :P Det är najs, då har man massa svamp till soppa och sås sen i vinter :)

Bilar,bilar,bilar

Äntligen är vi framme i Louisville och NSRA, National Street Rod Association årliga mässa. 
Över 10100, ja helt rätt tiotusenetthundra anmälda och deltagande bilar.
Håll till godo med bilderna, hoppas att de kan förmedla något av den fantastiska stämmningen. 
Det var det här som resan handlade om från början, att åka till USA på plats uppleva alla Hot Rod Magazine som jag läste när jag var i tonåren. Att Marja ville åka med och få några av mina psykiska störningar bekräftade har också varit fantastiskt. Kolla på bilderna, HELT SJUKT.

 

SnabbspolningSnabbspolning upp genom tennessee.
En locals plockar upp sin båt ur tennessee River, vi svängde ner när vi hittade en nedlagd power station.
Då vi för det mesta har åkt småvägar så vi slingrat på många häftiga gamla fornminnen, den här gången en jättestor ochså nedlagd fabrik. eftersom den låg vid floden så byggdes det en liten småbåtshamn där istället. Stora båtar som ingen verkade ha råd att underhålla eller att använda, hela stället var mycket spökligt.
Kyrkor av olika slag och sekter finns det gått om, efter Indalsleden i Sverige så finns Holms Församling.
I Tennessee så hittade vi Kellys lilla kyrka. Vid det laget så hade vi vant oss vid alla uppmaningar om att lyssna, följa, tillbedja och göra det som Gud befallde oss, så Marja var faktiskt beredd. Det finns åtminstone tre kyrkor i varje samhälle av Västerljungs storlek, och de verkar vara välbesökta.
När vi sedan skulle stanna och äta lite catfish så tyckte den lokala ledningen att det var jobbigt att bli fotograferade av en kvinna. Vi berättade inte att vi tyckte att det var exotiskt med några äkta Hilly Billys.
Efter chiken and catfish till lunch så glömde vi att besöka en häftig affär som jag fotade innan vi tog lunch.
Avslutningsvis mäste jag säg att Tennessee verkligen lever upp till sitt rykte om sumpmark och regnskog.

Godis, Savannah vilken fin hamnstad.Godistillverkning i Savannah.
Vi fick lära oss hur industriell kolatillverkning går till.
På bilden lite förberedelser av kanderade äpplen.Marja trivs.
Marja gillar verkligen alla besök på små lokala pubar, barer och resturanger.
Local coffe, food, beer and coke.


US PATRIOT.
US coast guard låg inne i hamnen med sitt skolfartyg. Att komma ombord på det var dock omöjligt då kön med ivriga amerikaner ringlade sig lång.

En dag efter: då nätverken på våra hotell inte har varit så stabila ligger vi nu mer än en kalenderdag efter med rapporterandet. Försöker att ta i fatt lite i kväll.
Då kommer lite om fortsatt färd till Nashville Tennessee.

Svedalablogging

Det va ett tag sen jag lyckades få upp nått här, men mormor och morfar i Amerika har ju lyckats göra ett riktigt bra jobb så ni har ju inte varit helt lottlösa.
Vi har lyckats hinna med jordens regnväder, sammanlagt har det kommit över 150 mm! Och sen har vi varit på kalas också.
Vilmer träffade en massa tjejer som han bara älskade och de avgudade honom lika mycket, så det va en riktigt lyckad dag :)

Jorden runt på åttio dagar, eller USA på tre veckor.Daytona Beach nästa, ned med bilen på stranden, cruisa lite längs Atlanten.Inte lika trångt som nere i Venice och Sarasota, fantastiskt att byta Pacific Ocean mot Atlanten på lite drygt 4 timmar.FOR SALE, FOR SALE.

Ungefär var fjärde hus längs kusten efter San Augustine var till salu.
Vi bestämde oss för att gå på lite husvisning.Trevlig villa med strandtomt vid Atlanten till salu.
Mäklaren var granne med huset, så vi fick en exklusive visning så fort vi svängde upp på garageinfarten.
Marja var mycket förtjust, så nu skall vi bara hem och prata med Handelsbanken.
Visserligen är huset lite dyrare än husen nere i Venice, men vilket läge. Fattas bara att någon orkan hittar till viken innan vi hinner bestämma oss.Camaro OFF ROAD.
Det finns hur mycket häftiga vägar som helst att åka på.
Hur man gör: Ta närmsta EXIT, ta en liten väg som har samma väderstreck som interstate eller highwayen du åkte på. Bonus om den lilla vägen slingrar sig fram efter kusten, floder, sjöar eller annan fin natur och samhällen.
Du kommer fram så småningom, det är ju semester, så varför inte slösa med några timmar.

I morgon lite news från Savannah. Antagligen kommer det att ätas lite räkor av Mr. Holm, Mrs. Holm har blivit ganska bra på Steak.


Dags att fara vidare


Som avslut på tre dagar så var det dags för lite sedvanlig Lundh Holm grillning.Avslutningskväll med snack till sent in på natten

Solskyddsfaktorn är hemlig.Som på TV, riktiga badvakter i Florida.Information till badgästerna.


Kusin Vitamin o TheaRoger och Thea badar i det varma vattnet.


RSS 2.0