Nu är det avgjort!

Champagneprovningen igår gick bra. Bröllopsskumpan är vald och sällskapet hade trevligt under tiden. Tissan och Kelly spenderade delar av kvällen med att imitera Bengt Frithiofsson. Resten utgjordes av lite härliga diskussioner :)
Lilleman somnad tidigt igår, men det hjälps tydligen inte när man är liten. Han har tokdäckat och sover numera middag :) Vi ska ta och gå ut en sväng sen när han vaknat till.

Det blev inge pyssel.

I stort sett hela gårdagen gick åt till det värsta migränanfallet på 10 år. Så det blev inget pyssel.. Måste verkligen ta tag i det där, har ingen lust att fixa med allt det där dagarna innan bröllopet.
Men idag blir det inge pysslande. Idag ska jag ha kvalitetstid med min minihjälte eftersom jag va dålig igår, och ikväll kommer Tissan hit. Han ska ha sin nya fickvän med sig och vi ska ha champagneprovning inför bröllopet.

Det va längesen..

Det var längesen som jag pysslade  och fixade.. Känns som att all tid har gått åt till annat. Men imorgon så ska jag pyssla, då ska jag fixa presentaskar till alla bröllopsgäster. Det ska bli roligt faktiskt :)

Musik -check!

Äntligen äntligen äntligen! Nu är vi på det klara med vilken musik vi ska ha i kyrkan. Blir tre låtar, det kommer bli asbra. Låtarna passar oss, va inte helt lätt att hitta låtar som passar oss och ett bröllop :)
Ingångs- och utgångsmarsch är också valda, de är också klockrena :)

Idag vaknade jag och insåg att jag har blivit Svensson, eller värre :P

Jag har alltid haft ett sund smula förakt mot folk med husvagn. Alltså husvagn i sig är väl fint, jag har mer problem med att det ska va så hurtigt och jävligt. Familjen Svensson med 3 ungar inklämda i nån sorts bakelitlåda på hjul, där frugan har färgkoordinerat allt med prylar från Rusta.
Idag insåg jag att jag är värre. Jag sitter och planerar hur jag ska färgkoordinera vårt säsongstält på Nåtarö i sommar. Greppa den liksom, det är inte ens en husvagn, det är mer ett jättestort förtält. Okej, det har klickgolv och veranda, but it´s still a tent :P Men det spelar ingen roll, jag längtar som fan ändå. Och nu kan jag nästan förstå hur familjen Svensson kan spendera hela semestern i sin bakelitlåda, det är lite soft faktiskt..
Hur som helst så har jag hittat lite prylar som jag bara måste ha i mitt tält:
Tallrikar och glas i lyckliga färger, från Rusta.


Massor av plastmattor, även de i lyckliga färger och från Rusta.


Hylla från IKEA. Målas   vit och hyllplanen kläs i nån fin vaxduk, snyggt och lätt att hålla rent. Funkar både som förvaring och rumsavdelare..

Sen hade jag tänkt att fynda resten på loppis. Billigt, miljövänligt och mer personligt. Ska försöka få tag i nån liten trädgårdssoffa i trä till verandan. Vill ha en solgul soffa där.. Har massor av idéer, Så att så fort vi har gift oss kan all snö få smälta undan så att det blir sommar igen :)

Slingor i håret.

Har varit hemma hos Sara idag och slingat håret. Måste bli av med den råttfärgade utväxten innan bröllopet. Men jag är rädd för att mitt hår inte fixar så många fler platinablonderingar, så vi slingade det för att inte slita lika mycket på håret. Blir liksoom en lite mer naturlig övergång ifrån det superblonda till det mörkare då..

Nya kameran går varm..

Nu fotas det för glatta livet här hemma, den nya kameran är asbra och allt ska förevigas :) Ville poserar som en van fotomodell medan mamma gömmer sig i bakgrunden under dagens bad :)

Jag har snyggarste skärmsläckaren :)

Ja, jag är en härmapa, jag såg på Isabelle McAllisters blogg att hon hade laddat ner den här skärmsläckaren.
En retroklocka som finns att ladda ner gratis hos 9031

Min lilla karamell.

Ville ligger och sover middag. Han är så fin min lilla sockerkaramell :)

Vilmer leker med kusin Nemi och tant Sara

Vi var hos Mimmi och Nemi idag, så att Nemi kunde prova näbbklänningen.  Vilmer passade på att härja lite med Nemi och Sara :)


Näbbklänningen.

Nu har Nemis näbbklänning kommit! Nemi är Kellys systerdotter, hon ska vara min brudnäbb för er som inte visste. Den är verkligen jättesöt! Köpter den på Tradera av alla ställen, för 265 kr!

Fotosession med hjältarna och nya kameran :)

Har haft bloggtorka ett par dagar jag vet, men jag tänkte kompensera det med vår fotosession vi hade i sängen imorse jag och hjältarna :)

VilmerRoo! Faster Jajja har gått n

0-3b3452b761384ed703438d3fe44ac72f.png

VilmerRoo! Faster Jajja har gått ner massor i vikt, så leker hon och Ville känguru med hennes gamla jeans.


Inköpslista..

Det är dags att storhandla snart igen. Sitter och försöker få ner allt vi behöver på en inköpslista, det går snabbare när man väl är i affären då..

Vilmer lajjar runt på golvet, han har backat genom halva vardagsrummet nu. Ska bli roligt att se när han kommer på att det går fortare att ta sig fram framåt istället för bakåt :)


New goodies coming my way :)

Polackerna kan dt där med skor, pappa jobbar i Polen.. Wiie!


Jag ska sy!

Yes, har kommit på hur jag ska få till en sänggalvel till vår säng, jag ska sy en! Har letat jättelänge efter en sänggavel som jag gillar nu, men jag har fortfarande inte hittat nån.. Det kommer väl dock bli mer en tygvåd än en sänggavel, men den kommer ju att fylla samma syfte. Så nu måste jag ge mig ut på lopps och köpa lite roliga tyger. Tänk brittisk punk/rock möter blommigt 70-tal. Ni kommer få se, det kommer bli asbra..
Förresten så räddade jag ju en lampa som min pappa fick. Det utlovades ju bilder på den. De kommer , jag lovar, måste bara ha med mig en kamera dit ut..


På min önskelista.



Jag önskar mig det här kittet mmed vaniljdoftande produkter från Lush, mest på grund av den vansinnigt söta presentförpackningen dock. När locket sitter på ser den ut som en glassbytta.


Haiti.

Ytterliggare en naturkatastrof har skagit oss- Den här gången på Haiti, ett land som redan kämpar i uppförsbacke. Tusentals barn och familjer står nu utan hem och anhöriga. Nu måste vi hjälpa de här barnen, och din hjälp gör skillnad. Att vara världsförälder genom UNICEF är ett sätt, men nu när katastrofen är så stor så behövs det lite etra hjälp. Gå in på UNICEF´s hemsida och skänk en gåva till deras arbete med jordbävningens offer.


Lights, camera, action!

Jag fick en digital systemkamera idag av min pappa! En Canon EOS 400 D, jag blev superglad :)
Jag ska bara köpa ett minnskort, sen lovar jag att det kommer bli mycket bättre med uppladdning av bilder här på bloggen :)


Big in Japan!

Har hållt hemligt ett tag att Vilmer ska vara med i en reklamkampanj i Japan för extra torra nattblöjor ;)



Nej men allvarligt, gå in på PhotoFunia så kan ni göra massa roligt med era bilder :)


Middag med Tissan.

Tissan är här. Vi har käkat typ ett kilo blodigt kött på tre vuxna, ganska klossmätt nu, men Kelly lagar så grymt goda biffar.
Sen har vi suttit och gjort lite bordsplacering till bröllopet. Inte helt lätt det där, vill ju liksom inte placera nån ihop med byfånen. Vi har även hunnit med en prommis och en diskussion om Silvio Berlusconi, mannen helt utan verklighetsanknytning som hela EU låter hållas.
Tissan ska dessutom vara toastmaster, så nu har han fått stränga order om nån form av lekar på bröllopet. Skönt med nån som hjälper till att fixa lite.

Förövrigt så tycker jag att det är helt fantastiskt att Gudrun Schyman är med i Let´s Dance. Ställ upp i en kändisrealitysåpa i TV4 och skapa hela din valplattform. Hörde på radio idag att enligt den senaste opinionundersökningen så skulle KD och Vänstern inte fått plats i riksdagen om det varit val nu. Tror nog att Gudrun får bugga loss ordentligt om också FI ska lyckas få plats i riksdagen.


Tiden går för fort!

Innan vi fick Vilmer så bestämde vi att vi skulle dela föräldraledigheten 50/50, ta 8 månader var och sen spara resten. Efter det så började massa saker röra på sig på Kellys jobb och han pratade om att skjuta fram sin pappaledighet till semestern. Helt okej med mig.

Men nu idag så kom han hem och det första han sa när han klev in genom dörren med ett stort leende va "Jag ska gå på min pappaledighet." Vad säger man då? Vi hade ju kommit överens och jag tycker att det är jätteroligt att han vill vara hemma med Vilmer så länge.. Många pappor vill inte, eller har inte möjlighet till det. Men nu kan jag inte sova för att jag blev alldeles deppig över att min mammaledighet är slut den 1 mars.

Tiden har ju gått för fort, jag har inte hunnit njuta färdigt! Tänk om det är enda gången jag får vara mammaledig? Jag tycker att det är mysigt att vara hemma med mitt lilla knytte!


Sista timmarna med bebis i magen.


Stolt pappa.


På väg hem från BB


Badar i mormors diskho


Sover med mamma


Hänger i retro-babysittern


På besök hos kusin Elvira

Totalt superdeppig! Varför går det så fort för??


Junkie!

Gaah! Jag är galet godissugen! Vi äter ju inga snabba kolhydrater nu, och jag håller på att bli knäpp! Man märker verkligen vilken sjuklig sockerknarkare jag är. Hjältarna sover, men jag kan inte komma till ro. Överväger om jag antingen ska göra en snabb kaksmet och trycka i mig den, eller om jag ska skyffla i mig Vilmers paradispuré med lite strössel på och hoppas att det är gott. Får se hur mycket pannben man har eler om det är läge att installera nöffelarm i köket..


Vilmer leker med Frasse :)

0-489daab0696d6d1d3b1a0d52b3a721b6.png

Vilmer leker med Frasse :)


?r hemma hos Sara. Det st?r en Ski

0-7822ca7ca8f9e8560f3ccb9a49c0d4c3.png

?r hemma hos Sara. Det st?r en Skitstor ?lg i deras tr?dg?rd :)


Gnuggis någon?

Chanel har lanserat sin spring collection och med den har de lanserat en serie faketattueringer.
Hela modevärlden bara jublar, gud så innovativa de är på Chanel!
Visst, cute. Men allvarligt? Gnuggisar? Kommer ni ihåg i slutet på 90-talet när alla skulle ha en paljettbindi i pannan? Den enda som hakade på den trenden va Kirsti Tomita, och hon har fortfarande inte kommit till sina sinnens fulla bruk. Nej Chanel, jag tror att jag håller mig till den äkta varan.


What are you doing Esteban?

Haha, satt och kollade igenom alla bilder jag har på datorn. Hittade de här som min kära far har tagit. Det är meningen att de ska vara på min bror som paddlar ut på en surfbräda. Men kolla in det läbbiga spanska paret som syns i varje bildruta :D

 


Wanna be my friend on facebook?

Vad är det med folk och alla de här facebookvännerna? Alla har typ 350 vänner. Tur att det finns facebook då, annars måste ju folk ha vidrigt höga telefonräkningar om man ska hålla kontakten med alla..

Nej men allvarligt talat. Folk skickar vänförfrågningar fram och tillbaka, men man snackar typ aldrig med majoriteten av alla de man har på sin vänlista. Och får man en väninbjudan som man väljer att svara nej på så blir folk förbannade, på RIKTIGT! Kelly ignorerade en inbjudan från en tjej som han jobbade med för längesen. Det restulterade i ett surt mail "All respekt för ditt besult alltså man, men får jag fråga varför du hatar mig!?". Eller nått sånt..

Snackade med min ena svåger om det igår. Han hade hittat brevbäraren på sin kompis vänlista. Sweet, imorgon ska jag adda tanten på ICA och Vilmers BVC-sköterska. För jag har ju pratat med dem, alltså är vi vänner på facebook.


Pipplig..

Idag så var det en pipplig liten herre som vaknade här hemma.. På helt fel sida av sängen. Han skäller på sin mjukiskanin och vill absolut inte leka med sin björne. Det enda som duger just nu verkar vara att kramas, så då är det väl det vi får göra.. Hoppas att han blir på bättre humör sen när han sovit lite middag.


Tough love?

Va det nån mer än jag som såg tv3´s nya lågvattenmärke? Kära hjärtanes! Ett gäng slightly retarded tjejer som ska få dejtingtips av nån vattenkammad hunk och hans mamma. Om man blev lätt illamående av "Mammas pojkar" så garanteras det kastspyor efter en timme med den här skiten. Vad säger ni 3:an, ska vi börja köpa in lite vettigare pogram kanske?


Ressugen..

Jag vet att det inte är så längesen vi va i Prag, men jag är sugen på att ta med mig lillknytt ut och resa igen. Fast den här gången får nog älsklingen också följa med.

Vet inte riktigt vart jag vill åka dock.. Är mer sugen på storstadsweekend än sol-resa.. Man kanske ska möta våren i Paris igen.. Sist jag och Kelly var där så hann vi inte med att se allt som man måste, så det kan ju vara ett alternativ. London känns det som man har varit i så många gånger, plus att jag inte har lust att åka dit med en bebis. Rom vore spännande, där har vi aldrig varit. Eller Toscana kanske.. Vi får väl se.

   

Where to go, what to do?


Måndagsångest.

Känns lite konstigt nu när julledigheten är över. Kelly har ju varit hemma med oss sen den 23 december, och nu har han börjat jobba igen. Ungefär samma känsla som  när han började jobba igen efter att Vilmer va nyfödd, hela lilla familjebubblan liksom spricker och man måste tillbaka till vardagen igen. Han jobbar ju dock fortfarande fyra dagars-vecka, så vi får långa helger under hela våren..


Babyproofing

Håller på att planera all bebissäkerhet som måste fixas här hemma.. Snart är ju vår lilla herre mobil, så det är lika bra att sätta igång nu innan han slagit ihjäl sig. Vi har två oerhört vanliga Billy-bokhyllor i vardagsrummet som är fyllda till bristningsgränsen med böcker och annat bråte, en riktig deathtrap med andra ord. Har bestämt att vi ska sätta dörrar på dem, men dörrarna från IKEA är som bokhyllorna ganska så osexiga i sig. Därför har jag tänkt att jag ska tapetsera dörrarna så att de ser lite roligare ut.. Antingen ska man ha nån cool retrotapet eller så ska man ha en fototapet. Jag är faktiskt ganska sugen på den här från Rusta, fast jag skulle vilja ha den med solnedgång..

Har ni några förslag på tapeter eller annan snygg babyproofing?


Taking a stroll down memorylane..



Sitter och minns lite.. Vilmer blir helt frenetisk av den här låten, dansar hoppar och skrattar :P


Middagsbjudning och barnfötter i ansiktet.

Det har varit full rulle hela helgen.. eller hela veckan faktiskt känns det som. I fredags var vi hur som helst på middag hemma hos Kellys kusin och hans flickvän, hon heter förövrigt också Marica Holm, fast med K. Vad är oddsen liksom? Käkade supergod orientaliskgryta, spelade spel och snackade skit. Det va så trevligt så vi åkte inte därifrån förrän halv fyra på morgonen. Lillskrutt sov hela kvällen och märkte knappt när vi packade in honom i bilen för att åka hem. Dagen därpå väktes jag av två små envisa fötter som sparkade och viftade i ansiktet på mig. Note to self: Bara för att du vill sova betyder inte det att Vilmer också vill det.

I går va vi hemma hos mor och far en sväng. Käkade och Vilmer lekte lite med morfar. Spenderade massa tid med att försöka få i Ville fisk och potatis-puré, ingen favorit. Idag ska vi prova med kyckling och ris istället.

Får se om vi åker till Gnesta eller nått och hälsar på idag..


Sova middag!

0-389570be62e9cc5eb2d858af16314500.png

Sova middag!


Begravning.


Fotograf: Lucas Holm



Igår begravdes lilla farmor. Det var en fin ceremoni, det fanns till och med liljekonvaljer i kyrkan.
Fast bäst av allt va nog att sitta ner efteråt och prata, skratta och dela alla ljusa fina minnen.


"Helt krossad.."

Så kännner jag mig idag.. Typ överkörd av en ångvält. Vi var upp på tok försent igår och nu förstår jag vad som menas med skönhetssömn. Med tanke på att jag missat flera viktiga timmar så ser jag ut som något som krupit ihop och dött vid vägkanten. men men, inte mycket att göra.. Idag ska vi till SKHLM, måste handla kläder till begravningen imorgon..

Villesöt.

Bara tvungen att lägga upp lite pyjamasbilder på min sötnöt :)






Internetdetox?

Jag har kommit fram till att för stor valmöjlighet är väldigt begränsande. Varje gång jag öppnar intenet på min dator så kommer det upp en massa ikoner för de mest besökta sidorna från min dator. Då slog det mig, vad gör jag på internet egentligen? Jag kollar min facebook, läser lite bloggar, uppdaterar min egen, googglar nått recept eller kollar efter nått kul/meningslöst på tradera. Jag har alltså i stort sett hela världens informatin till mitt förfogande och ändå besöker jag samma sidor hela tiden! Så nu börjar min nya internetdetox. Jag ska varje dag ta reda på saker jag inte vet nått om, let´s google away!


Vilmer vill inte sova..

Det är jättesent och han bara vägrar att somna.. Fattar inte det, för han har gnuggat sig i ögonen och tröttisgnällt sen klockan 20:00, men ändå ska han kämpa in i det sista. Det är inga problem när han väl somnar, då sover han elva timma i sträck. Men det vore ju skönt om han ville somna i vettig tid också. *Suck*


Detox dag 1

Funkar bra.. Illa vore det väl annars.. Tycker att det är lite svårt att få i mig så mycket vatten som jag ska, har alltid varit dålig på att få i mig vätska.. Ikväll så ska vi kolla på film, det blir gröna oliver som snacks. Det sjuka är att det faktiskt känns lyxigare än vanligt snacks :)

Har varit på ett 75 min långt spinningpass. Spinningpasset från helvetet! Massa låånga och sega backar. Dock riktigt nöjd över att ha varit där nu.


Stickade jeans.

 



Hittade ett mönster på jättetuffa stickade byxor, de ser ut som små jeans. Måste be mamma att sticka ett par sånna till Vilmer. Det där med stickning är liksom inte riktigt min grej.. Missförstå mig rätt nu, jag tycker att det är jättetrevligt när jag väl gör det, och jag gör jättefina räta och aviga maskor. Problemet är bara att jag inte vet hur man avslutar en stickning, mamma har försökt lära mig, men jag glömmer det jämt. Det resulterar alltså i att allt jag stickar blir långa halsdukar som sedan repas upp för att jag inte vet hur jag ska avsluta.


Imorgon börjar detoxen..

Tre veckors rensning av kroppen.. Det innebär morgondrink varje dag, en massa smoothies och mängder av antioxidanter. Det innebär också inget rött kött, inga snabba kolhydrater och inga som helst mejeriprodukter. Men det gör inget, det känns liksom bra ändå. Känns skönt att rensa ur och ladda systemet med riktig energi istället. Kelly ska också försöka, han ska dessutom skippa allt nikotin och all koffein, det kan bli en ordentlig utmaning :P


Den skrattande bebisen.

Vilmer och Kelly leker på vardagsrumsgolvet, Vilmer skrattar så att han fiser :) Skönt att man är så lättroad när man är liten :)


Bara vara hemma..

Herregud vilket liv det har varit den sista tiden! Folk som varit här, vi har varit hos folk, människor överallt, hela tiden. Så idag bestämde vi oss för att bara vara hemma. Hemma och slappa. Ville och Kelly tog en  promenad, jag sov lite middag. Middagen är uppäten och nu har vi hela kvällen framför oss med bara lugn och ro, skönt..

Lägger upp en film på när Ville leker med en av sina julklappar.


2010

Nu är det gamla året slut, och vilket år det har varit! Vi har flyttat till Trosa, fått vår lilla Vilmer, trivs med tillvaron.

Inför 2010 så hoppas jag på ett fint bröllop, det är ju bara knappt 2 månader kvar nu :).
Sen hoppas jag på lite lugn och ro samt mycket tid med min lilla familj. Jag hoppas på en fin sommar så vi kan spendera hela semestern i vårt nyinköpta tält ute på Nåtarö.

Inga nyårslöften, håller inte dem ändå. Ska dock detoxa och börja hardcoreträna nu, men det har mer med bröllopet att göra an nyårslöften :P

God fortsättning och hoppas att ni får ett fint 2010!

RSS 2.0