Recept till Gammelmummu

Lägger upp receptet på Pizzabullarna, Gammelmummu bad om det.

Pizzabullar ca 35st

Deg:
50gr jäst (den med blå text)
50gr smör
5 dl mjölk
1 st ägg
1 msk socker
1 tsk salt
Ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
4 dl riven ost
250 gr skinka
Ketchup
Oregano

Vill man inte ha skinka kan man ta champinjoner eller finhackade oliver istället. Vill man ha både skinka och champinjoner så ta bara halva mängden skinka och resten champinjoner.
Tänk på att använda färska champinjoner, de på burk är för blöta.

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till ca 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, blanda i sockret och saltet.
Häll i mjölken och smöret, rör om tills jästen lösts upp. Blanda i ägget.
Tillsätt mjölet under omrörning, arbeta samman till en smidig deg som inte klibbar.
Låt degen jäsa med en kökshandduk över bunken i ca 30 min.

Det behövs ca 0,5dl mjöl till utbakningen. Mjöla där degen ska kavlas ut.
Dela degen i två lika stora delar, baka ut en del i taget.
Kavla ut degen så att den är 1-1,5 cm tjock.
Bred ut ett lager ketchup på degen, men lämna några cm på ena långsidan så att degen fäster när den ska rullas ihop.
Strö över fyllningen och rulla ihop precis som när man gör jättetjocka kanelbullar.
Skär rullen i 2-2,5cm breda skivor som läggs på en plåt med bakpapper på.
Låt bullarna jäsa i ca 20min till.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över en nypa ost som garnering.

Grädda mitt i ugnen i 8-12 min.
Super gott!


Kommentarer
Postat av: Mummu

Tack Marica.

2013-01-06 @ 21:11:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0