Lördags morgon

Kände mig jättekymig igår, semifebrig och med huvudvärk.. Det urartade i migränanfallet från helvetet igår kväll. Missade utgång med middag/födelsedagsfirande, tråkigt för jag hade sett fram emot det..
Idag mår jag bättre, vi ska nyttja det tråkiga aprilvädret genom att åka upp till IKEA.


Frissan

Sitter på Saxim för att bli sexyfied! ;)


Vilken fart!

När vi hade lekt på lekplatsen ett tag kom en av grannpojkarna ut och skulle leka, han heter William och är fem år. Han är dessutom numera Vilmers nya idol, han hade nämligen en tuff sparkcyckel. Ville vart så imponerad och ville så gärna låna Williams spark, men han va för liten för den, så han blev jättebesviken för att det inte funkade. Men då kom jag på att moppan hade fått tag i en trehjulig sparkcyckel någonstans ifrån, så vi skyndade ut till Edanö för att hämta den. Sen en snabbvända in på sportaffären för att inhandla tuff hjälm och tuffa cyckelhandskar så det inte blir skrapsår på de små händerna :) Det va lite knepigt med sparkisen i början, men han va envis och vid gott mod, så efter ett par varv runt huset så gick det riktigt bra. Innan vi skulle gå in så vände han sig stolt om och sa "Såg du mamma, vilken fart!", min fina lilla hjälte :)

Vi passar på..

Jag och Vilmer tog en eftermiddagsfika på balkongen när vi kom hem, Ville diggar att sitta på balkongen och spana :)
Nu kör vi ett race i lekparken innan pappan kommer hem och det är dags att börja med maten.


På Arlanda

Är på Arlanda och ska lämna Mummu. Vi passar på att käka lunch och kolla på flygplan, Ville är i extas..


Så här gick det till..

Så vi vaknade i Ullared imorse..
Det gick till på följande sätt:
Med tanke på att jag varit hemma sjuk i fem dagar så har jag haft lite tid att slå ihjäl.. Jag har alltså rensat våra garderober, åtta svarta sopsäckar fulla med kläder rensades ut för att va exakt.
Alltså var vi i behov av att fylla på vår basgarderob.
Idéen om Ullared föddes lördag morgon, så vi hörde om Ville kunde va hos Mummu hela söndagen. Detta gick självklart bra, så vi lämnade honom där lördag eftermiddag/kväll och skulle åka hem för att sova, då vi skulle bli tvungna att åka från Trosa vid 04:00 för att hinna dit till de öppnade. Då föds idéen om att åka ner på en gång och sova där. Sagt och gjort, vi fick tag i en stuga, åkte hem och packa för att sen ge oss av :) Mycket smidigare tycker vi :)

Nu är vi färdigfyndade och strax hemma igen :)


Breakfast at Ullared

Här vakna vi idag, men mer om det sen, nu ska vi fynda!


120324

Igår när vi åkte ut till Edanö för att hämta Ville så va han och mummu i full gång med att röjja i trädgården :)
Vi passade på att gräva upp lite rosenspirea och kaprifol som växer i utkanten av mummun och moppans tomt för att plantera den ute vid stugan, vi får se hur den tar sig.. När vi tryckt ner alla rötter i marken så passade vi på att ha en för året premiärkorvgrillning innan vi packade ihop oss, bjöd stugan ett farväl och åkte hem till mummun igen.. Och om ni tycker att vi är ute på mycket äventyr, så vänta bara tills ni får höra vart vi vaknade denna morgon :)

No more blöja!

I förrgår när Vilmer kom hem från dagis skulle han absolut inte ha blöja mer, han skulle ha kalsipper. Så igår så gick han till dagis med kalsipper på.. Det hade gått jättebra hela dagen, men när pappan hämtade ute på gården på eftermiddagen så hade det hänt en liten olycka mitt i all leken. Ville va jätteledsen när han kom hem :( Men vi löste det med nya kalsipper och sen satte vi oss i kvällssolen på balkongen och pratade och käka pumpakärnor. Vilmer har kommit fram till att han ska fortsätta utan blöja, så nu kör vi!

Trädgårdsprepp del 2

Jag skulle ju återkomma om trädgårdspreppen som vi håller på med, här är en de: Vi har börjat förgro en massa grejer. Fem sorters tomater, fyra sorters chili, physalis och någon slags djungelgurka för att vara exakt :)
Det skulle ta tio dagar innan det kom upp något, men kolla här! På mindre än en vecka!


Pladderapan

Vilmer är en riktig pladderapa :)
Han låg i mitt knä idag innan han skulle sova och berättade om allt från vad han gjort på dagis till vad som hände när Mummu va en liten bebis.. Han kommer verkligen ihåg allt man säger! Som när man läser saga, det är nästan så att det är han själv som berättar den :)


Sjukdomsstatus

Så här ligger det alltså till: jag har tydligen både flunsan OCH bihåleinflamation, den sistnämnda var tydligen riktigt illa med tanke på hur mycket bannor jag fick av läkaren.
Vi råder bot på det hela med en megapenicilinkur och lite god vilja..


Avgudar..

Sitter och avgudar världens ljuvligaste unge som moffar vindruvor bredvid mig i soffan. Längtar tills jag ska ha mysvecka i London med mina hjältar :)


Ångest!

Jag får ångest av att va inne och va sjuk när det är så fint väder! Så nu är jag fullproppad med Alvedon på väg ut på gården för att dricka mitt te i solen.


Dagens dom efter akuttiden på vårdcentralen.

39i feber, snabbsänkan visade på en kraftig infektion, halsprovet visade ingenting, fick lämna blodprov och får svar på dem på torsdag.. Hemma sängliggandes till dess..


Feber..

Feber, feber, feber, feber.. Det tycks va det enda vi har i den här familjen, och aldrig tar det slut. Nu är det min tur.. Vart febrig strax efter lunch hela förra veckan, den här veckan startade jag med feber direkt på morgonen. Åkte hem från jobbet vid två och slängde mig med feberfrossa i soffan, svettades och dreglade till hjältarna kom hem..
Har missat massa träning och det känns kasst!
Har läkartid på torsdag, tycker synd om mig själv fram till dess.


Prepp..

Idag har vi preppat inför sommarens odlingar, återkommer med utförligare rapport.


Stugan

Trodde att det skulle va soligt och fint idag, det va vad som sas på SMHI iaf.. Så är icke fallet.
Vi hade tänkt vara ute vid stugan och vårröja idag, men det får bli en annan helg. Vilmer sov hos mummu igår, så jag och Kelly passade iaf på att ta en tur dit ut imorse.
Det hade varit lite möss inne i stugan under vintern, men inte alls i närheten lika mycket som förra vintern. Skönt det, för jag tycker att det är så vansinnigt äckligt!
Vi passade på att titta ut var odlingslådorna, det lilla växthuset och Vilmers lekstuga ska stå, så nu har vi en plan för det.
Efter det så åkte vi först till Blomstergården och sen till Plantagen för att kolla vad de har att erbjuda. Jag tror dock att vi kommer bygga odlingslådorna själva, det blir så sjukt dyrt annars. Växthuset kommer vi att beställa på nätet, ett litet på typ 5 kvm i kanalplast.
Imorgon ska vi ta och köpa på odlingslådort till köksfönstret, så vi kan börja förgro våra tomater.

Stora klippardagen

Idag klippte jag Vilmers hår när jag kom hem från jobbet.. Kändes lite sorgligt att klippa i hans blonda lockar, men det behövdes verkligen för att det blev så tovigt. Och när allt kommer kring så är det fortfarande blondt och står åt alla håll, bara lite kortare.

Underbara Trosa

Trosa är så underbart när det börjar bli vår. Sitta vänd mot solen på en uteservering och bara njuta tillsammans med min lilla hjälte, smuttandes på en kopp the.. Ville tycker att påskkärringen som åkte upp på Marsipan gården är oerhört spännande.

Feber..

På väg till affären med min feberplutt. VAB idag, imorgon blir Kelly hemma.


Förevigad :-)

Min svärfar är pysslig som få. Han gör tomtar, troll och allsköns gubbar i lera. Det var han som gjorde den Alice i Underlandet-inspirerade tårtdekorationen till vårat bröllop.
Vi va i Gnesta på kalas idag och det första han sa när jag kom in va "Jag har gjort dig!". Med detta menades att han gjort en liten skulptur som ser ut som mig. Han skulle göra gummor till sina gubbar och upptäckte helt plötsligt att han gjort en som liknade mig. Kan ni se vilken det är?

Ville-Pirat

Lekparken nere i hamnen ser passande nog ut som ett sjörövarskepp. Där kan man styra skutan, spana med kikaren efter stora valar, åka kana ner i "vattnet" eller bara pirata runt.. Sen ska det hela gärna avslutas med mandelskorpor i vagnen på väg hem..

Converse!

Det är Converseväder! Premiärturen för i år. Det betyder bara en sak, vårkänslan är total!


God morgon..

Trycker lite frukost innan gymmet.. Idag ska det tränas mage.


120310

Vi tog en långpromenad ut till Edanö idag efter att vi vaknat typ vid tolv! Sjukt att vi sov så länge! hur som helst så gick vi nästan 12 km, skönt att va ute och traska i vårsolen. Vi gick hela vägen ut till havsbadet och njöt av utsikten.Väl ute på Edanö hos mummu konstaterade vi att Ville han sov, så vi passade på att slänga i oss varsin pannkaka och lite frukt. När han vaknade var det ut på tomten och röja med mummu som gällde. Vi konstaterade också att man kan få till ett riktigt fint garage till loppisbilarna av tre gamla mjölkpaket och en knäckebrödskartong :)

Dagens långis..

Jag och Kelly tog en långis ut till Edanö idag..


London calling!

Idag bokade jag en resa åt oss till London i slutet av april. Ska bli så skönt att få ha lite vårmys med mina killar. Gå på obskyra som marknader, åka röda dubbeldäckare, mata ekorrarna i S:t James med jordnötter och dricka afternoon tea :)
Jag har bokat en studiolägenhet i Bayswater, typ precis mitt mellan Paddington Sation och Hyde Park/Landcaster Gate, känns smidigare att bo i lägenhet med tanke på Ville så man har ett eget kök och så. Är överlycklig att jag faktiskt lyckades hitta ett brittiskt lägenhetshotell som hade trägolv och inte tjocka heltäckningsmattor :P

Tre mjölkpaket och en knäckebrödskartong..

Mötte av en helgsugen unge när jag hämtade honom på dagis idag. Han kom utrännande ur köket med tre tomma och urdiskade mjölkpaket och en falurågrutkartong i händerna och säger "Jag ska klippa och klistra ett bilgarage till loppisbilarna!"
Då har han samlat på sig alla kartonger som fröken plockat ihop för att slänga innan helgen och bestämt sig för att det är byggnadsmaterial. Frågade fröken om hon visste vart han fått idén ifrån, men hon hade ingen aning, "Ni har nog fått en liten konstruktör helt enkelt.."

Väl hemma ber han om telefonen och ringer Mummu för att säga att han vill sova där. Sagt och gjort, väskan packades, Mummu köpte klister och nu sover han där ute.. Vi får väl se imorgon om det blivit nått kartonggarage..


PowerWalk..

Vi hann inte till gymmet bägge två idag. Men jag fick mig en sen PowerWalk iaf, tackar Mickan för app-tipset.


Mummu!

Ljummen sallad med blandade betor tillsammans med lax och sås på gräddfil, rödlök, kräftstjärtar och rom.


Rammelbuljong

Fläskläpp efter att ha trillat när vi skulle hem från dagis :(


"Pindus och Fettson."


Gift..

Idag har jag tappat ur lite gift ur kroppen, i form av ett urladdande träningspass och ett telefonsamtal jag borde haft för två år sen..


Vart tog tiden vägen?

Jag kan helt ärligt säga att jag vet inte vad jag gjort idag. Jag vet att jag fått massor gjort och att det har gått bra, men jag vet inte hur jag gjort det. Det känns som att jag har snabbspolat mig genom hela dagen. När jag väl satte mig ner för att gå igenom min inkorg så va klockan nästan tre, då slog det mig också att jag inte käkat nån lunch idag. Det löste vi med en varmakoppen medan jag plöjde igenom mailen. När jag är klar tittar jag upp på klockan och konstaterar att den är 15:15.. Vad var det för nått idag? Helvete, helvete, helvete! Dagis stänger 16:00 idag! Snabbt ringa Kelly, springa ner och avsluta dagen för att sen kasta sig hemåt. Hoppas dagens tempo håller i sig till kvällens löprunda..


Fullkomligt vansinnig!

Det finns två saker som kan göra mig så frustrerad och irrationell att jag bara vill kasta saker omkring mig. Det ena är folk som agerar helt ologiskt och därmed ställer till för alla andra, för att toppa detta ska de gärna gnälla över rådande situation utan att göra någon som helst koppling till att det är de själva som ligger till grund för problemet. Det andra är tekniska saker som inte fungerar som utlovat. Och just för dagen så är det blogg.se-appen som av okänd anledning inte vill ladda upp bilder. Detta får mig att som vilken rationell grottmänniska som helst vilja kasta min iPhone genom framrutan på bilen. Så istället för en söt bild på en trött Vilmer så får ni njuta av ett av mina gnällinlägg. Håll till godo!


Elegi

Klagosång betyder det.. Ikväll lyssnar jag på Elegi och låter tårarna rinna för andras sorg och orättvisa..

Fler bilder från dagen..

Ville va tuffing i lurvjacka och dunväst i (vår)solen, kepan ett original från Polen :) Och så Kellys fina fyndkamera också. Han har hittat extra flashcubes på nätet, nu ska han bara hitta film också..

Hårda förhandlingar!

Det är så himla kul att gå på loppis med Vilmer. Till och börja med så ber han själv om att få åka dit. När man väl är där så tar det honom ha trettio sekunder, oavsett vilken loppis man besöker, att lokalisera var bilarna finns. Sen djupdyker han i billådan och väljer noga ut sina olika fynd, ibland fler ibland färre. När man har bestämt sig så gäller det att hitta loppistanten, det är oftast tanter, för att börja förhandla om priset. Vid förhandling går man igenom varje objekt för sig och enas sen om ett fördelaktigt pris för hela partiet. Dagens upphandling innefattade fyra flygmaskiner samt en uppsjö av småbilar. Själv hittade jag (Kelly) en till söt liten tavla av Basilique du Sacré-Coeur. Kelly fyndade en gammal Kodac Instamatic med blixtkuber och allt i originalförpackning för 20 kr :) 

Lördagsfrulle

Snart ska vi på loppis :)


Fredagsfart.

High life här på våra nittiofemkvadrat. Vilmer härjar runt i pyjamas och leker med hokospokusstolen som även fungerar som Porsche-bil :)
Nu ska vi kolla lite film och käka fruktsallad, mysigt värre!

Februari i bilder

I Februari har vi..


Skickat gulliga MMS till varandra.


Konstaterat att polkabetor är både snyggt och gott.


Lekt massor ute i snön.


Hoppat upp och ner i sängen som en besatt.


Njutit av det Norrländska landskapet genom en skitig bilruta.


Varit sjukare än vanligt, därför spenderat tiden med att kolla Lejonkungen och Professor Balthazar.


Firat våran andra bröllopsdag.


Hittats sovandes på underliga ställen.



Möblerat om i leksakshörnan hemma hos mummu och moppan.


Spenderat tid i en stuga där man lyckats klämma in två Tv-apparater på 25 kvm.. Strongt.


Väntat i Mora på mamman och pappan som tog på tok för lång tid på sig ute i Vasaloppsspåret.


RSS 2.0