Lilla familjen ser gult!

Påskriset har plockats in, alla fjädrar och allt pynt som Kelly har köpt är upphängt. Ägg, kycklingar, chokladkaniner, rubbet! Riktigt mysigt faktiskt. Jag bidrog med en påskkärring i köksfönstret och tulpaner till vardagsrumsbordet.
Gult är jävligt snyggt alltså. Inte bara till påsk utan överhuvudtaget. Det är liksom fräscht och lyckligt. Typ som solsken och vårvindar..
Vi har en tavelvägg i köket som är ganska gul :P Gillar verkligen den :)

Cyclops-Vilmer




Vart tog tiden vägen?

Shit shit shit, fan fan fan!
Vi ska på barnbasar idag. Soft att vi hade så gott om tid på oss innan det börjar. Eller inte!
Hade helt och hållet glömt att det är idag man ställer om klockorna! Nu blir det att skynda!

Hela helgen..

Kellys kusin och hans tjej va här i fredags, jättemysigt. Vi käkade, spelade Pictionary, skrattade och pratade. De åkte hem vid halv tre på morgonen, va tvungna att ta sig hem för att de skulle på teater dagen efter. Men att vara uppe till halv tre efter en jobbvecka med mycket övertid gjorde att jag kände mig kronbakis hela lördagen, trots att jag inte druckit en droppe. Varför blir det så för??
Hela lördagen vigdes hur som helst åt utomhus. Långpromenader och friskluft. Det va aningen disigt, men vårsolen tittade fram ändå, så det va najs.
Mysigt med påskpynt inne i Trosa :)

Hjälte-mms

0-76d0acbd0ca9361d35ee20fdd1fbf36c.png

Hjälte-mms Fick den här bilden av hjältarna igår, de är på IKEA. Syns det vem som är pappa till den här pojken eller? Nu ska jag jobba, ha det!


Låång dag..

Det känns som det här dygnet har haft 48 timmar istället för 24..
Jobbat idag, övertid igen.. Blir SFA jobb imorgon också.
Kvällsmaten idag var grym! Lufttorkad skinka med ruccola och parmesanost, följt av lammgryta med rostade rödbetor. Tasty as always :)
Note to self: Skaffa nya tallrikar, de här är sjukt tråkiga..



Kelly och Vilmer har varit på IKEA-äventyr idag, utan mig.. Men de köpte med sig lite tyg hem. Kelly valde ut ett färgglatt retroinspirerat tyg, så ikväll har jag klätt om våra Svantestolar :) Tycker att de blev riktigt bra faktiskt :)
Efter IKEA så va de och köpte en gåstol till Vilmer. Den är mycket populär, han kör rally med den :)
Imorgon kommer Kellys kusin och hans tjej hit. Vi ska käka och umgås lite, så de ska sova kvar. Det betyder att hjältarna är satta på städuppdrag under tiden jag är på jobbet, men Vilmer har lovat att han ska se till att pappa städar riktigt noga :P

Övertid idag igen..

Dock inte lika överjävligt trött idag :)
Möttes av make, mysig bebis och middag. Idag blev det grekisk sallad, gott och lagom. Man är inte supersugen på en tung middag när man ändå är mer eller mindre klar för sängen när man kommer hem.
Ville va på superhumör också, skönt. Det är riktigt härligt att komma hem när man möst av en glad och mysig unge :) Man blir liksom glad i hela kroppen av att se honom :)

På tal om min fantastiske make :)

När man har kommit hem jobbskitig och trött, ätit upp de jättegoda Wallenbergarna i en tugga, halsat en liter mjölk och knappt tackat för maten :P Då plockar Kelly fram mitt "påskägg", lite tidigare :)
Inget vanligt godisfyllt påskägg, det här innehöll nått betydligt sötare :) En flaska Miss Dior Chérie! Jag älskar den! På tal om min fantastiske make igen bara :P

Mys-Ville och Tröttmamma

Har jobbat övertid idag. Slutade tio i sex, va hemma halv sju. Galet trött! Som tur va kom man hem till middag på spisen och en jättekramig lillskrutt :) Äta, duscha, varva ner och sen sova med skruttas.

Husmor Kelly:)

Kelly är en riktig lite husmor :) Han är dessutom vansinnigt duktig på att vara pappaledig. På de tre veckor som han varit hemma så har han vant Vilmer vid att sova i sin egen säng, man  behöver inte gunga honom till söms i gungstolen utan man lägger honom i sängen och nattar honom.
Han handlar, städar, tvättar och diskar också :) Samt lagar mat. Idag blir det en väldoftande low carb-gryta :P Innehållande köttförs, nån sorts fantastisk kryddig korv, massa grönsaker och vitlök, mumma! För att skryta lite om min kära make liksom :)

BebisPricken :P

När Vilmer låg i magen så kallade vi honom för BebisPricken eller kort och gott Pricken. Idag på jobbet fick jag ett sms av Kelly där han liknade vår kära son vid en prickig korv. Med tanke på att han haft tredagarsfeber så va han lite prickig redan igår, men idag va det verkligen värre än värst :P Det är ju tur att prickarna inte kliar, men det ser ganska kul ut :) Men hur som helst, BebisPricken it is :)

Oh yes it was!

Det va tredagarsfeber! Idag gick febern ner helt och efterföljdes av små röda prickar på bröstet och halsen, allt enligt vårdguidens anvisningar :P Skönt att skruttis mår bättre nu, påfrestande när han mår så dåligt och man inte kan göra något.
Idag har vi även bytt köksbord. Plockade ner Perstorpsbordet som jag ärvt av min farmor, det gamla åkte upp på vinden. Sen har jag varit ute på äventyr idag också, Jag har hämtat fynd :) Hittade 4 st Svante Schöblom stolar på blocket :) 300 kr för alla fyra! Världens klipp! Fick dock åka en bit för att hämta dem, men det va det värt!
Lite kromputs på benen, vaxa upp plasten och nytt tyg till dynorna så blir det asbra! De ser riktigt bra ut tillsammans med köksbordet också :)

På bättringsvägen..

Febern är på väg bort nu, Ville har till och med lekt lite halvhjärtat nu på kvällen.. Läskigt med så där hög feber när man är så liten. De visste inte riktigt vad som var fel igår när vi va inne på akuten. Nån virusinfektion fick vi veta, inget att göra mer än att vänta ut det. Senaste budet på vad det kan vara är tredagarsfeber, det va mammas förslag. Mycket möjligt att det är så, vi får se. Enligt vårdguiden så får barnen utslag som sitter i nån dag efter att febern gått ner om det är tredagarsfebern.. Så vi får väl se om vi har en prickig unge när vi vaknar imorgon :P

På akuten med drygt 40 grader febe

2f048824f21334cec7b3529025853b38.png

På akuten med drygt 40 grader feber :(


Stackars unge..

Villeplutt har jättehög feber.. Kollade i munnen på honom, två nya tänder på väg. De är en riktig pina de där tänderna.. Han har varit jättehängig hela kvällen, trött och vill ligga nära och mysa hela tiden. Det gör iof inte mig något, det är mysigt att snuggla med lillplutten.

Vilmer hjälper pappa att hänga tvätt :)

En bild på när lillskrutten hjälper Kelly att hänga tvätten :)

Kräksjuka och hjältedekadens.

Det är så att man skäms. Jag har varit tillbaka på jobbet i 1½ vecka, tycker att det är ganska skönt att jobba igen.. Och nu så är jag kräksjuk! Jävla vekling! Inte en sjukdag under hela mammaledigheten och sen spyr man som en räv efter en vecka på jobbet.. Pinsamt.
Åkte hem strax innan lunch idag, har legat och sovit/sprungit och spytt sen dess. Hjältarna har hållit sig undan, vill inte att de också ska bli sjuka. De har däremot varit ute och trampat i solen med vagnen. De va borta riktigt länge faktiskt. Kelly Berättade att de hade suttit på uteserveringen till Hannas Café och solat. Vilmer hade sovit i vagnen och Kelly hade druckit kaffe och rökt sin pipa. Hjältedekadens på hög nivå :P
Själv har jag tagit en cocktail på en alvedon, en diklofenak och två imodium tillsammans med ett glas avslagen cola. Har inte kommit upp ännu, så vi får hoppas på att den stannar där den är.

Senaste fyndet.

Har helt och hållet glömt att lägga upp bild på mitt senaste fynd! En vintage väska alá 70-tal som jag fyndade i Södertälje för 15 kr. Har en liknande mindre väska som jag köpte i Venedig för ett par år sen, tyvärr så är dragkedjan trasig på den och jag ville ha en ny större. Blev superglad när jag hittade den här. Min kusin Lina har en liknade, så jag körde en copycat på henne :P
Här tillsammans med min nya älskling så ser ni också min senaste och numera största last :) Rosebud-läppsalva. Fick den på min minimöhippa och är numera som Maria Montezami, naken exposed och rädd utan den :P
Skruttplutten han härjar runt utan dess like numera :) Han har lärt sig att ställa sig upp i sin säng och nu börjar han bli lite kaxig, så nu ska han ställa sig upp vart helst han kommer åt. Man får va på tårna så att han inte trillar och bonkar i huvudet

Kvinnohjärtan..

Visste ni att det dör ca 41 kvinnor/dag av hjärtinfarkter i Sverige? Visste ni att majoriteten av all hjärt- och kärlforskning utförs på män? Nackdelen med det är att kvinnohjärtan är mindre än mäns och alla kärl är mycket trängre.
Jag är med och stödjer Hjärt-och Lungfondens kampanj för forskning på kvinnohjärtan. Ni kan också vara med. Antingen så köper ni en pin på närmsta matbutik. Eller så köper ni ett sånt här berlockarmband
Armbandet kostar 79 kr.Berlockerna föreställer bland annat en klänning som symbol för kampanjen och en silverplatta med texten ”För varje hjärtslag”. Till det finns det också separata hjärtberlocker att köpa i olika förger. De kostar 15 kr st.
Armbandet finns att köpa på Best Western Hotels, ellos.se, KappAhl, Pagelle, Stockholm Heart Center och Twilfit.
Snyggt smycke och en god gärning :)

Bröllopsbilder från kusin Malin

Har fått lite bilder från vårt bröllop av kusin Malin, lägger upp lite av dem nu. Håll tillgodo  :)

Bloggtorka :P

Sjukt längesen jag blogga.. Så vad har vi gjort?
Jag har börjat jobba igen. Det känns riktigt bra faktiskt, men jag hade ju bestämt mig för att det skulle vara bra.. Klart att det är tråkigt att lämna hjältarna i sängen på mornarna, men det är desto roligare att komma hem på eftermiddagen :)
Igår va jag och kusin Malin + några andra i Vårberg. Vi hade bord på jätteloppisen där och sålde ut allt överflöd ur våra garderober :P Jag sålde dock mest skor, och mycket skor va det :) Det va helt galet, folk bara slet och röck i alla våra grejer! Tråkigt adrenalinpåslag man hade :P Men det va roligt, och så tjänade man ju en liten hacka också :)

8 mars.

Idag är det internationella kvinnodagen, jämställt värre! Alltså har Kelly fyllt på diskmaskinen, som han alltid gör. Jag tvättade, som jag alltid gör. Så vi körde på som vanligt med andra ord :P

Söndagsångest, nej tack!

Imorgon ska jag börja jobba igen.. Första arbetsdagen på nio månader. Man skulle ju kunna tro att jag sitter med världens söndagsångest just nu. Men så är inte fallet, jag vägrar låta det vara så. Nu ska jag börja jobba igen och det ska bli kul, det ska bli precis så kul som jag gör det. Det handlar helt och hållet om inställning, tycker man att det ska bli kasst så blir det kasst. Så jag har bestämt mig för att det ska bli kul och jag ska göra mitt bästa.

Jag vet att jag har lovat..

Jag har ju utlovat bilder från bröllopet, men jag har fortfarande inte fått tag i några. Eller jo, en på när jag och Kelly dansar precis innan vi ska tacka för oss och åka hem ca 02.00 på natten :P Tjuvade den från Saras blogg :)
Den är tagen med hennes iphone, men ni får hålla till godo med den så länge :)

Tävling hos Lalolandet!

"Jag är med och tävlar hos Lalolandet, om en Rice-sprits från Miss Juniversum.se
gör det du också"

Till den här tävlingen ska man även publicera sitt smarrigaste favoritrecept, så här kommer mitt:




Chokladmuffins med chilichokladfrosting ca 15 st:

Muffins:


2 ägg
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
75 gr smör/margarin
2-5 msk kakao (efter smak)

Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten, omväxlande med mjölken.Blanda sist i det smälta, avsvalnade matfettet. Slå upp i muffins formar. Grädda i mitten av ugn på 225 gr i ca 15 min.


Frosting:

100 gr osaltat margarin
100 gr Philadelphiaost
200 gr floursocker
kakao och chilipulver efter smak


Blanda det rumstemererade margarinet med Philadelphiaosten tills det är en slät massa. Skikta sedan i Ffoursockret för att undvika klumpar. Smacksätt med kakao och chili och spritsa sedan på de avsvalnade muffinsen.

Lycka till :)



100304

Haft en till familjemysdag. Lekte med Ville hela morgonen, han och Kelly badade en sväng också. Sen föreslog Kelly att vi skulle åka på loppis. Superbra tänkte jag, då kan vi köpa de där stolarna som jag såg sist jag va där. Men icke. Det fanns bara två av dem kvar, och jag vill ha fyra likadana. Så nu är det bara att leta vidare.. Däremot så gjordes det lite andra fynd:
Koppar till lillebror den här gången :P, men vill han inte ha dem så tar jag dem. Lite fina glasflaskor, de får bli fönsterprydnad i köket. Ett litet glas till Kelly, han ska tydligen ha det när han ska finsippa på sin finrom som han fick av sina kusiner i födelsedagspresent. Ett lövformat grönt glasfat. En babuschkadocka och en Sylvanian.ko. Jag hade massa Sylvanians när jag va liten, rotade upp en del av dem i somras när vi röjde i mammas och pappas bod. De står numera i vår bokhylla, kon har nu fått ansluta sig till skaran.
Sen har vi flyttat in Vilmer säng till vårt rum igen. Han har sovit i vår säng fram till nu, men nu är det slut på det. Det är nämligen så att istället för att väcka oss när han vaknar så kryper han upp i huvudändan och kryper ut på sängborden, livsfarligt! Vi brydde oss inte om att sänka ner botten i spjälsängen, tänkte att han kan ju ändå inte ställa sig upp själv. Konstaterade 2 sekunder senare att busungen sätter sig upp och försöker dra sigg upp i stående läge. Han kan det inte just nu, men det har han väl lärt sig till imorgon :P Så det är bara att sänka sängbotten.
Han va dock riktigt glad över att få härja lite i sin egen säng. Och just nu så sover han så sött i den :)
Till middag idag så gjorde jag förresten cannelloni, supergott! Jag har förfinat mitt hemliga recept med ytterligare en hemlig ingrediens, inte för att det hjälper er nått :P Det vart hur som helst de bästa cannellonisen jag någonsin gjort :) Mat ser dock aldrig särskillt gott ut när man försöker ta kort på den för att visa hur god den va :P

Facebook, ett politiskt statement.

Vi la ner våra facebooks här om dagen, jag och Kelly. Tröttnade på frasen "jag vet, jag såg det på facebook." eller det faktum att man sitter med chiffernyckel för att tyda något kryptiskt som nån annan har skrivit. Det läggs en massa värderingar i en statusuppdatering och det först nån form av tyst diskussion över nätet, helt fri för tolkning.
Sunt? Knappast va? Så vi tog bort våra, resonerade som så att om någon undrar nått så får man plocka upp luren och ringa, svårare än så är det inte. Det här blev dock någon form av politiskt statement. Vi har fått semiupprörda samtal från höger och vänster där folk har trott att de har blivit blockade eller upprörda över att "nu kan ju jag inte gå in på era sidor och kolla vad ni gör!". Nej, det går inte längre, men som sagt, RING om det är så viktigt. Och den återkommande frågan från alla är "Men varför?", svaret mina vänner är "Ja, varför inte?". Livet händer inte på Facebook, livet händer här och nu. Vi har numera förlagt vårt umgänge utanför internet. Lever ett Facebook-fritt liv, och det känns jävligt befriande. Tack!

Lillprutten!

Kelly nattade nyss om Ville, han vaknade till och pipplade lite. När han kom ut sa han att jag skulle gå in och titta på Ville. Han ligger på tvären i sängen med rumpan i vädret :) Min lilleprutt!

Vilmer leker med tant Sara och Frasse-voffan :)

Vi va ute och gick i solen imorse, hjältarna och jag. Träffade Sara som va ute med Frasse, så vi följde med dem hem. Ville älskar verkligen sin tant Sara och tycker att Frasse är vansinnigt spännande :)

28"!

Woohoo! Jag kommer i ett par jeans som jag fått av kusin Malin! Det är storlek 28 i midjan! Hur gick det till? Jag har ju i stort sett levt i mina leggings under hela min mammaledighet, så man har ju inte superkoll på vilken storlek man har.. Jag skulle bara prova jeansen mest på skoj, och så kunde jag ha dem! Det är i och för sig lite stretch i dem, men det gills ändå!

Superdag med hjältarna.

Idag har vi haft världens mysdag med vår son, all energy towards him liksom. Känns som man gick  miste om en massa mys under de sista dagarna innan bröllopet och på själva bröllopsdagen. Kellys pappaledighet har börjat nu, jag har en vecka semester innan jag börjar jobba. Så nu är det mamma, pappa och Ville för hela slanten, familjetid hela tiden. Man måste ju passa på..
Idag har vi varit uppe i Stockholm. Va på Aquaria ute på Djurgården, det va askul. Ville tyckte att det stora akvariet med hajar och en massa småfisk va otroligt spännande, så vi stod mest där och tittade och pekade :) Övrig tid satt vi i kafeterian, käkade puré och tittade nyfiket på alla människor. Ville träffade en lite Sofia på nästan 1 år som han flörtade vilt med också :)
Nu sover lillplutten sött efter dagens äventyr, Kelly och jag ska mysa ner oss i soffan ett tag och bara ta det lugnt :)

Still nothing :P

Jag har fortfarande inga bilder från bröllopet att lägga upp :P
Med tanke på att det va vi som gifte oss så tog man ju inte en enda bild själv :P
Kan inte alla som tog bilder på bröllopet lämna en kommentar till det här inlägget så ser jag er mailadress, så kan jag skicka min till er och ni kan skicka bilder till mig :) Snälla?
Lillebror tog en massa bilder. Men han är på Gotland, så dem lär jag inte få förrän i helgen.

Är på Aquaria med hjältarna. Ville

0-669484e023107008f881c3176f0cf1e3.png

Är på Aquaria med hjältarna. Ville diggar hajarna


Paparazzi-moffa :)

Kollade min mail idag, för första gången på länge. Hittade ett mail från min kära far som han skickat för ett tag sen. Han har varit paparazzi när jag och Vilmer sovit över där :)
Tråkmamman som bara sover och sover :P
Ska förresten lägga upp bilder från bröllopet imorgon, jag lovar!

Nygift :)

Plats: Västerljungs kyrka 14.30
Antal stressade brudpar: 1
Antal glömda hindersprövningspapper som försenade vigseln: 1
Ingångsmarsch: Trollens brudmarsch från "Trolltider"
Utgångsmarsch: Ronja Rövardotter
Övriga låter i kyrkan: Utan dina andetag - Kent
Blowers Daughter - Damien Rice
I´m a beliver - The Monkeys
Antal svullna fingrar så vi inte fick på vigselringen: 1 (brudgummens)
Bästa bröllopstal: Alla var fantastiska :)
Brudens dans med sin far: Baby Father - Sade
Bröllopsdans: Jag kan inte skilja på - Melissa Horn
Antal överförfriskade bröllopsgäster: En del :P
Tack till alla som var där och gjord vår dag :) Tack för alla de lyckoönskningar från de som inte kunde närvara! Tack för all hjälp med planering och pyssel!
Har tyvärr inte ett enda kort på bröllopet, lägger upp dem sen när jag fått dem :)

RSS 2.0