Vasaloppssagan 2012 - A love story..

Han är helt fantastisk, han är bäst.. Vi har åkt de vidrigaste 45 km i mitt liv. Bakhalt och helt slut i både kropp och huvud. Men Kelly var där hela vägen och såg till att jag orkade. Han hade kunnat kapa nästan två timmar på de 5:57 h som vi va ute i spåret, men det gjorde han inte.. Han stannade med mig hela tiden. Hade han inte varit med hade jag lagt ner efter 36 km..  Som sagt han är bäst och fantastisk och min älskade make. Igår firade vi två år som gifta. Jag älskar dig!

1182

Thats me!


Snart så..

Allt klart, snart kör vi..


Dags att börja ladda..

Det där med att börja ladda är inte direkt min starka sida.. Antingen överladdar jag så att jag blir ett jävla vrak, eller så laddar jag förlite och bryter ihop halvvägs in. Jag kommer ihåg en simtävling jag hade när jag va typ tolv. Jag va så vansinnigt förberedd inför den tävlingen, hade tränat massor, visste att jag hade solklar chans på både personbästa och guldmedalj på alla fyra distanser jag skulle köra.. Sen började jag att ladda.. Det slutade med att jag blev diskad på tre av fyra sträckor, en på tjuvstart och två på slarviga vändningar.. Den fjärde satte jag både personbästa och tog guld på, de andra skulle jag gjort det på om jag inte varit så övertänd.
Jag ska börja ladda lite lagom..

Och iväg..

Nu börjar resan mot Mora och HalvVasan :)


Pannkakspicknick.



Efter att vi åkte till affären för att inhandla kvällsmiddagen så passade mummu och Vilmer på att köra årets första pannkakspicknick på altanen :)
Mysigt att sitta ute i solen och äta, allt smakar liksom bättre då.. Så bra att man orkar äta hela tre stycken :)
Moppan var redo med kameran i högsta hugg.





Hjälpa mummu på med syltkorken :)


Det är spännande med picknick, men man får inte glömma bort att äta också..



Hallonkolor i solskenet :)


120226 Brunch.

Vi sov ganska så länge idag, Ville är ju hos mummu och moppan.. När vi vaknade så åkte jag och handlade lite frukost. Sen festade vi loss på en ordentlig brunch. Vi köpte lufttorkad entêcote och senapsmarinerade svarta oliver igår på Urban Deli, så gott så man avlider!

En liten bit Paris på Söder..

Vi bestämde oss för att fira våran bröllopsdag redan idag, då vi inte har tid den 27:e. Ville nöjd och parkerad hos mummu och moppa, som också är hemma jusr nu, och vi uppe på Urban Deli på Söder. Helt suverän mat och underbar delikänsla! Kändes som en liten bit av Paris.. Brakfesten bestod av rökta räkor med aioli till förrätt, råbiff till (varm)rätt och det hela avslutades med ostbrickan från himmelen. Vi köpte med oss en liten låda med macarons hem och bytte bröllopsdagspresenter här hemma. En mycket bra kväll!

Mästerkatten

Vi va på bio ikväll, hjältarna och jag. Vi kollade på Mästerkatten och moffade så mycket popcorn och godis att jag va tvungen att shota samarin när vi kom hem. Aldrig mer! Jag känner mig oren på insidan! Filmen var hur som helst uppskattad, Ville satt som ett ljus hela tiden. Nu sover han som en stock, anspänninge och äventyret tog väl all energi..

Fick detta i ett mail idag från min kära make..

"I RULE!!!

 

Den lilla prinsessan ska heta Estelle. Precis som jag sa!!! Estelle var nämligen Folke Bernadottes amerikanska pöbelfru, som gjorde att Folke blev av med sin kungliga titel för att han gifte sig med henne.

Nu ska vi be dem om ursäkt postumt för att vi gått och blivit moderna.

 

Så jävla banalt och förutsägbart.

 

Best regards/ Vänlig hälsning

 

Kelly Berg"



Apropå att vi av nån anledning ALLTID lyckas ha joll på saker innan de händer eller är out in the open..


En förnimmelse av vår..

Jag såg våren titta fram över takåsarna en sväng idag, den lite retfullt skvallrade om att snart är den här.. Termometern i bilen sa 8 plusgrader när jag vred om nyckeln. Känns surealistiskt att jag ska åka HalvVasan på tisdag när jag nästan är beredd att sätta på mig ballerinaskor idag..

Endorfindöden.

Idag gick det riktigt fort, och jag sprang längre än jag brukar. Skönt att för en gång skull låta benen bestämma och inte huvudet.. Efter löpningen körde jag ett ordentligt corepass, det svider fortfarande. Skön träning.. Skidåkning är roligt och mysigt, men det här är psykiskt vidrigt och nedbrytande. Alltså helt underbart! Jag har svettats som en gris, benen darrade som asplöv när jag skulle av skorna och jag dog lite när jag satte mig i soffan, jag har dött endorfindöden.. Och det är helt fantastiskt.

Hoppihopp

Det va svårt att slita sig från dagis och studsmattan idag..


Världens mysigaste unge


Min lilla hjälte..

Han har blivit så himla stor.. När vi åkte till och från Långsele så var han så himla duktig, satt och pratade persilja eller kollade Bamse på surfplattan.. Idag kom han hem från dagis och berättade glatt att de fått semlor till mellanmål/fika, mysigt! 

Spaghetti och köttfärssås

The sexy version..


De sista timmarna..

De sista timmarna i Långsele ängnade vi oss åt loppisfynd-letande, snöskottning och lunchätande. Det har varit mysigt, men nu måste vi åka hem igen. Men vi kommer tillbaka i Påsk :) image description

Mys med gammelmummu.

Hur ser man till att man slipper gå och lägga sig? Man frågar gammelmummu om hon kan läsa en saga och kryper upp i hennes knä med nya Blixten McQueen-tidningen :S


Ville-Tugf

Ville har fått ett par nya solglasögon, och ny outfit också för den delen. Stentuff :)


Skiing Långsele.

Vi började dagen med en tallrik av gammelmummus klappgröt, mummigt :) Lite chill efter det. Sen gjorde vi ossiordnibg. Ville följde med mummu och gammelmummu in till Sollefteå och jag och Kelly gav oss iväg för att åka skidor. De har spårat uppe på en myr, massa olika spår, så man kan kombinera spår för att få vilken sträcka man vill. Spåren va verkligen jättefina, vi åkte ca 15 km idag. Imorgon ska vi upp dit tidigt och köra ännu längre. Nu ska vi fixa ordning oss, sen ska vi in till stan och käka.

Framme

Nu är vi framme i Långsele, skönt att komma fram. Vi har åkt utmed fantastiska Indalsleden, käkat ett ton potatismos och morfars köttbullar, suttit vid köksbordet och pratat och busat i sängen.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1201613/images/2012/pic_189867960.jpg" class="image">


Drygt halvvägs..

Nu har vi kommit drygt halvvägs, vi passerar snart Glada Huddik. Vi har hunnit stanna och käka lite lunch och vi har hunnit att sova middag en stund. Vilmer är lite smårastlös, så vi ska titta på lite film på surfplattan.

Snö i Stockholm

Står mitt i en av årstidens fantastiska masspsykoser. Snö i kombination med biltrafik i Stockholm.. Just nu går det i 15 km/h på Essingeleden norrut. Inget nytt, men aldrig nån som lär sig. Individer är intelligenta, men folkmassor är psykotiska..


Tröttaste lillkillen..

På väg till Långsele och gammelmummu och gammmelmoppa.


Helg/VAB?

Hemma efter jobbet och nyäten.. Imorgon blir det VAB igen. Vilmers feber är snart helt borta, han är pigg och leker men är inte helt dagisfärdig ännu. Då blir han väl bara dålig igen så vi blir tvungna att vabba en vecka till.
Vi passar på att åka upp till gammelmummu och gammelmoppa redan imorgon. Ska bli skönt att träffa dem, vi har saknat dem..

Trött..

Har åkt Scania 9:an ikväll, gick sisådär.. Men det va roligt iaf.
Nu är jag både trött i huvudet och i benen, det ska bli skönt att gå och lägga sig i sängen.
Ville sover hos Mummu för att vi åkte skidor, Kelly ska hämta honom imorgonbitti. Finaste febrigaste lilleputten..
Vi käkade fisksoppan och satt och pratade när vi kom hem, länge. Det är skönt och bara sitta och prata av sig. Man får liksom perspektiv på vad som är viktigt då.


Viktigt:
Familjen


Alla hjärtans dag..

Spenderade kvällen ute i skidspåret med kära maken, inget godis här inte! Kelly var superromantisk och vallade om mina skidor ;)
Tok snöade när vi gav oss ut, men det gick ändå bra trots de igensnöade spåren. Efter dryga 6 km så tog dock glidet helt slut! Vi plockade av oss skidorna och konstaterade att det fryst på under dem och vi hade nu 4 cm tjocka snöstyltor där fästvallan en gång satt. Det var bara att gå resterade 2 km tillbaka till bilen, tro mig det va jobbigare än att åka. Vi avslutade vår "skidtur" med en ordentlig alla hjärtans-puss på parkeringen innan vi dyblöta och stelfrusna satte oss i bilen och åkte hem :)


Alla dessa bilar..

Man hittar dem överallt helatiden, och de ska vara med överallt hela tiden..

Fynd!

Jag har helt och hållet glömt att visa fyndet jag gjorde för ett par veckor sen! Ett par Småfolk-gummiboots nedsatta till 120:- Det blir perfekta att skrota runt kring odlingslådorna ute vid stugan i :) Vilmer fullkomligt älskar dem och längtar tills han får ha dem.

En uppskattad kompromiss..

Vi klädde på oss och gick ut en sväng. Skönt för oss bägge två att komma ut i friska luften ett tag. Vi tittade lite på en farbror som fiskade vid ån, han fick ingen fisk så vi tröttnade ganska så fort. Sen gav vi ankorna lite gammalt bröd som de mumsade i sig. Vilmer tyckte att det va konstigt att ankorna va så hungriga och frågade om de inte får nån mat hemma :) Efter det gick vi en snabbis in på loppisen. Vilmer va överlycklig och scoutade världsvant runt bland leksakshyllorna medans jag kollade på lite gamla lampor. Jag hittade ingenting som jag ville ha, men Vilmer hittade ett halsband och en "liten polisbil". Så han fick åtta kronor och gick och betalade sina saker själv.. När vi gick hem sa han "Titta på min lilla polisbil, den är såå söt! Tack mamma, nu ska jag inte skälla mer." Så jag känner att det var en mycket uppskattad kompromiss från bägge hållen :) 

Morgonens debatt.

V- "Jag vill åka till gammelmummu NU!" M - "Nej inte nu, du är sjuk" V- "Nej, jag är inte sjuk. Jag har bara feber." M-" Ja, men vi ska inte åka till gammelmummu nu, vi ska dit i helgen." V- "Men det är helg NU!" M-" Nej, det är bara tisdag, efter tre dagar är det helg." V- " Men jag vill ha helg NU! Och mummu Marja!" M- "Men mummu jobbar, vi måste vänta till hon har jobbat färdigt." V -" Då vill jag åka till IKEA!" M -"Men du har ju feber, då kan vi ju inte åka till IKEA?" V-" Jag vill åka till IKEA NU!" Vi kompromissar och går en sväng med vagnen istället.

Några minuter :)

Några minuter med lek och lite mat mellan febertopparna.


Jag är emot SMS.

Att försöka förklara för nån vad man tycker, tänker, känner över SMS måste by far vara det mest opersonliga som finns. Hur orkar manföra en hel konversation via SMS? Det tar vansinnigt lång tid och är som gjort att misstolkas för att mottagaren varken kan utläsa tempo eller tonfall. SMS använder man till korta fraser, inte känsloutlägg eller saker av liknande karaktär, då lyfter man luren och ringer. Så det så!
Sen blir jag vansinnigt irriterad på folk som sagt att de ska ringa och sen skickar ett SMS, vem gör så!? Är detså att det endasättet vi kommer kommunicera på i framtiden är via korta textmeddelanden eller att kommentera folks facebookstatus? I så fall slutar jag att vara social nu och börjar igen när folk lär sig att faktiskt prata igen.

Feberaction.

Vaken 30 min, sover 60 min och så fortsätter det..


Måndag VAB-vecka

Vi blir hemma idag, fortfarande hög feber. Men han dricker bra iaf, äta är det sisådär med. Jag ringde till dagis och sjukanmälde, tydligen många ungar som har samma sak.. Vi kollar Lejonkungen här hemma och chillar i soffan, jag passar på att röja lite samtidigt.

Helt slut..

Vilmer har däckat i soffan, han har tokhög feber och hostar så han storknar.. Vi har lyckats få i honom lite dricka och några vindruvor, men det är allt. Det blir att vara hemma från dagis hela veckan, så han blir ordentligt frisk innan han ska till gamelmummu och gammelmoppa i Långsele.
Vi är också helt slut efter all skidåkning, Kelly åkte hela 24 km idag!

En liten seger.

Telefonen ringer.. Missar samtalet, ringer upp. "Hej, det är dags att gå upp nu, jag skulle ju ringa och väcka er.."
Ville sov hos mummu inatt, det va ju fredag. Upp äta ordentlig frukost, på med kläder, ut i bilen och iväg. På med skidorna och sen ut i spåret. Jättefina spår ute på golfbanan. Vi åkte 14 km Kelly och jag, och det gick riktigt bra! Vi ska ut imorgon också, och mummu har sagt att hon kommer hit varje kväll så vi kan ut och åka i veckorna tillsammans också. Har lite mera hopp om att fixa 45 km nu :)

Ordentligt..

En ordentlig frukost innan dagens skidåkning. Gott!


Södertälje street art..

På väg till frissan..


Prioriteringar..



Det viktigaste är väl att man får någonting gjort.. Eller?

Till moppan från Vilmer

Vilmer har ritat till moppan på dagis idag, men eftersom moppan är i Kina får vi skicka teckningen via bloggen. Varsågod moppan, en teckning med bilar.

Klart godkänd!

Förra lådan va riktigt tråkig, men veckans va riktigt inspirerande.


Inspirerande och personliga människor bor i inspirerande och personliga hem..

Surfar runt bland allsköns människor som bjuder på en del av sina liv och sina hem. Och vilka hem sen! Inspirerande och personliga, hem som man blir kreativ bara av att få en smygtitt på. Jag läste nånstans att "hemmet är ett referensbibliotek över ens eget liv." och så är det verkligen. Som att åka hem till mormor till exempel, foton i ett vitrinskåp som skvallrar om tiden som gått, en brun soffa som är lika skön nu som då, tallrikar som gör att pannkakorna alltid smakar lite godare.. Personligt och inspirerande. Där kan man samla kraft och se saker ur nya perspektiv. Jag börjar bli lite rastlös i våra nittiofem kvadrat, och nybyggnadsprojektet vi väntar på ligger efter.. 

Vill ha Ville-Sommarbus!







Längtar efter sommar och sommarbus med våran Villebus! Gå i skogen, spela boll, sova i stugan och bada i sjön :)

Oh, how I miss this!


Missförstå mig rätt, jag uppskattar verkligen det vita vinterlandskapet. Men när HalvVasan är åkt så får det gärna bli töväder..
Jag saknar den röda stugan omgiven av träd och gröna löv. Jag längtar tills vi kan börja påta i trädgården igen. Vi ska fixa odlingsbänkar och ett miniväxthus i år. Vilmer får en egen odlingsbänk, han ska ha sockerärtor säger han. Är väl lika bra med tanke på att han åt upp varenda en som kom förra året. I växthuset ska vi ha tomater, massa tomater! Och potatisen ska sättas i låda den med. Förra årets potatisland var fint, men lite för skuggigt.. Där bygger vi en lekstuga istället, eller en Lejonkungenklippa om Vilmer får välja :)
Åh, jag behöver frisk luft och ljudet av ingenting!

Plocka stickor..


Oehörd lycka!



Lillebror kommer tillbaka till Sverige en sväng, det står på Facebook, så då är det definitivt! Jag längtar såå mycket! Ska låsa in honom ute vid stugan en hel helg när han kommer, så han bara måste träffa oss!

Nedkrupen i sängen..

Med mitt Arlanda-treat, god natt!


Trött men glad


Min lilla groda..


Han har varit trött och ledsen hela kvällen, inte lätt att vara liten kille. Kelly va tvungen att åka in till jobbet en sväng, så vi lagade mat och käkade själva. Efter det svidade vi om till jamis, kröp upp i soffan med en filt och drack mjau maju namnam. Vi tittade på nya favoritfilmen också, Lejonkungen.. Myspysigt.
Jag hoppas han är gladare imorgon.

Våran vinterdag.

Vi lekte med masken Laban hemma hos mummu, klättrade runt i skogen och kollade på istapparna på berget, det va kallt så vi blev illröda om näsorna.. Sånt som alla borde göra på vintern..

Söndagsfrukost..

Blev inspirerad av en annan blogg jag va inne och titta på, kommer tyvärr inte ihåg vad den heter..
Men hur som. Banan, keso, hallon och blåbär mixade med lite honung samt valnötter på toppen. Gott, nyttigt och mättande. Man känner sig lite så där barnsligt somrig när man äter den.

-17 utanför fönstret..

Och det syns..


Mummu är hemma igen!

.
Nu är mummu hemma igen. Ville blev superglad som vanligt, kramades och pussades med mummu hela vägen genom affären när vi va och handlade.
Jag käkade en superköttbullemacka när jag väntade på henne på Arlanda förresten, den va tokgod!

Kvällsmys..

Myser i soffan med grönt te och färska bär..


Hemma med feber och hosta..


Feber VS Fika


Fick ont i halsen redan igår.. Säkert 1:a hjälpen utbildningen jag gick och den där hemska dockan
alla skulle ge mun mot mun-metoden, spelar ingen roll om man fick dreggelskydd..

Imorse när jag vaknade hade jag feber.. Den vill inte ge sig. Vi provar att bota den med grönt te och min
första på länge tycka-synd-om-mig-själv-kaka..

Krigsskada

De åker "kullerbyttamadrass" ner för backen på dagis nu när snön har kommit. Kastar sig på madrassen och far iväg. Ville tycker att det är jättekul, det ser jättekul ut också. Idag fick han en reva på kinden när han åkte, som han stolt visar upp. Han är lika sprudlande glad för det och imorgon ska han åka igen säger han.. Ska försöka få till en film så ni får se tokigheterna.

RSS 2.0