Sommarstugeabstinens

Imorgon blir det faktiskt sommarstugan! Ja, så är det! Nu längtar jag efter att sitta där ute på kvällarna och mysa bland all mygg! Vi har knappt hunnit vara där något hittills på semestern, eftersom att vi flängt runt så mycket.. Längtar efter att ta itu med gräsmattan som är i skrikande behov av klippning, påta i trädgårdslandet och trampa runt i skogen. Hjältarna har inget att säga till om, nu lägger jag in mitt veto! Imorgon åker vi ut!


Sagostigen

Idag har jag och hjältarna hängt på Sagostigen i Malmköping. Vi har kollat in alla sagostugorna, lekt i lekparken, tittat på barnteatern "Grodkungen" och mumsat medhavd pannkakspicknick :) Jätteroligt och supermysigt!


Pipismonster

Våra kvittrande vänner är hemma igen, de fick bo hos Sara medans alla va iväg. Just nu chillar de och käkar sallad i deras nya resebur. Vi fick tant Saras gamla bur, den är lite mindre än vår gigantiska monsterbur så den funkar finfint när vi ska ut till stugan.


Minikräftis

Igår va vi på minikräftis hemma hos tant Saras föräldrar, i syfte att äta upp det som fanns kvar av förra årets kräftfångst innan det ska fiskas nya :P Ville stortrivdes och var badbuse i poolen, både före och efter maten :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1201613/images/2012/pic_501116019606ee4a7b00016e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1201613/images/2012/pic_501116019606ee4a7b00016e.jpg" class="image">


Hemma!

Nu är vi hemma igen! Vi landade vid 02:30 inatt. Idag har vi bara slappat och myst med vår pruttunge. Kommer göra ett långt inlägg om Rhodosresan imorgon, nu ska vi käka kräftor hos tant Sara.


Avgångshallen Arlanda Airport

Ville och Mummu är på väg till Långsele. Vi sitter i avgångshallen på Arlanda, planet är försenat med 30 min. Gör iof inget, vi passar på att ta en öl i baren så länge. Vet inte riktigt hur det ser ut med internetmöjligheter där nere, så jag vet inte om jag kommer kunna blogga därifrån. Om inte så ha en trevlig semester, det ska vi ha!


Rhodos..

Imorgon eftermiddag säger vi hejdå till vår lilla hjälte som ska med Mummu upp till Långsele för att hälsa på gammelmummu och gammelmoppa. Själva åker vi till Rhodos, åh Gud vad skönt det ska bli! Rikligt med sol och värme utlovas istället för svenskt sommarblask som det utlovas här hemma. Blu och Jewel är lämnade hemma hos tant Sara och farbror Robert medan vi är iväg. Garderade mig och mutade dem med lite kantareller, så att de förhoppningsvis är lika entusiastiska till att de har varit där när vi kommer tillbaka också :P


Stora fixardagen..

Idag håller vi på att städa och pyssla innan vi åker till Rhodos. Tvättat lite kläder, Kelly tvättar bägge bilarna. Vi tog en sväng ut till stugan också för att hämta en bikini och vattna tomaterna. Kelly gick en sväng upp på kullen bakom stugan för att "se om det kommer nån svamp i år.." Vi kan väl lugnt säga att det kommer svamp i år också.. Och mycket!


Sista dagen i Dalarna.

Vi körde en loppisrunda till idag, inga särskilda fynd dock. Sen fastnade vi hos en gammal kollega i Borlänge ett par timmar och lattjade med hans hundar. Vilmer hittade en Filmore-buss som han tyckte va häftig. Dalarna har varit härligt, men nu är vi på väg hem för att ladda om innan Rhodosresan.


Vädret..

Vädret är lite sisådär.. Svensksommar liksom, regnigt och mellan 17-21 grader. Hade spetsat mig på en solig och fin sommar.. Så vi ska åka iväg jag och Kelly, vi åker till Rhodos på torsdag! Där är det sol och varmt i alla fall!


Dalaloppis

Idag körde jag, Kelly och Vilmer loppisrunda. Väg 70 från Falun till Leksand, sen på småvägar via Sågmyra och Bjursås tillbaka till Falun. Hittade inte så mycket intressant dock. Vilmer hittade lite bilar, ett fickur och en dinosaurie. Jag hittade en gammal uppdragbar plåtleksak och ett original textiltryck från sextiotalet. Däremot körde vi genom massa mysiga små samhällen och träffade många trevliga människor.


Kolbotten

Kanotturen på Vällan gick jättebra, vi stannade på en liten ö och fikade. Jättemysigt! Till middag har vi ätit skogshuggarspecialiteten Kolbotten. Gott, men herregud vad mätt man blir! Vilmer fick hjälpa killarna att grädda.


Kanotäventyr

Idag ska vi ut på Vällan med farbror Mats och hans pappa. Två fina kajaker och en kanot har vi tillgodo :) Vilmer är jättespänd.. Nu ger vi oss av.


Tillbaka till Krondiket

Nu är det semester på riktigt! Vi är uppe med Mats hos hans föräldrar i Falun. Vi kommer vara här ett par dagar. På schemat står kanotpaddling, fiske och Dalaloppis :) Vilmer stortrivs med farbror Mats och tokcharmar hans föräldrar :)


Spela/Springa..

Satte nytt sjukt mycket bättre personbästa på milen idag! Och sprang drygt 5 km till nu ikväll. Varför då frågar ni? Därför att jag har laddat ner Zombies, run!-appen! Hörde om den för ett par månader sen, men tänkte inte mer på det. Sen läste jag om den här om veckan och kände att det här måste jag prova. Kort och gott så springer man olika uppdrag för att rädda sin lilla by av överlevande människor, man plockar supplies och springer från Zombies. Man får alltså leva sig in i en kul story samtidigt som man får lite intervallträning. Hur kul som helst!


Badhjältar

Efter middagen i dag så åkte vi ut till Lammsjön för sommarens första dopp :) Ville tyckte att vattnet va lite kallt men vägrade att gå upp. Hjältarna simmade runt och jag stod och småfes i vassen innan jag precis innan vi skulle åka tog ett snabbdopp.


Älskade sommar

Ligger på sängen, lyssnar på fantastiska Cornelis och älskar sommaren litegrann.. Nu ska vi snart snöra på oss löparskorna och springa ut på Edanö till Ville och Mummu. Hörs sen!


Sommarens första auktion

Som det ska va, auktionsförrättaren är otrevlig och fuskar med klubbningarna och de säljer mest skräp :D


I växthuset..

.. Där växer det så att det knakar! Chiliplantorna har blivit jättestora och fina. Tomatplantorna har vuxit ca 30 cm sen vi planterade ut dem i midsommras. De är så stora att Kelly fått plocka pinnar och binda upp dem på. Sen har de börjat blomma också, så förhoppningsvis har vi tomater snart :)


Hamnhäng

Vi hänger lite nere i hamnen idag. Älskar Trosa! Ville är rastlös och speedad dock, så vi drar nog till stugan en sväng..


Blu igen :D

Vilmer verkligen myser med sin Blu, så här gör de när de kramas :D


Blu och Jewel

Det krävs mycket träning för att få våra små vänner så handtama som vi vill ha dem. Blu är tamare än Jewel, men hon börjar ta sig sakta men säkert hon med.. Blu tycker om att duscha och sitta på Vilmers axel, Vilmer pratar med honom och läsa sagor. Jewel får mest träna med mamma och pappa nu i början, tills hon vant sig vid våra händer..


Appen funkar!

Nu funkar blogg.se's iPhone-app igen! Det innebär att blogguppdateringarna kommer återupptas på en normal nivå igen :) Våran semester har börjat, och vi har massa spännande saker planerat. Så jag hoppas att ni hänger med på våra äventyr i sommar. Fast inte för mycket, ni måste ju ha egna äventyr också :P


Kalas i regnet..

Idag hade vi treårskalas för vår lilla hjälte ute vid stugan. Lite hipp som happson liksom. Vilmer är nöjd i alla fall, nu sitter han i soffan och leker med allt fint han fått :) Tack alla som trotsade hällregnet och kom hit!


Vansbro 2012

Årets Vansbrosim är klart. Både HalvSimmet och TjejSimmet är avklarade, med feber!


Grattis vår stora 3-åring!

 
Idag har våran stora kille fyllt tre år! Det har firats med en rejäl Blixtentårta. Vilmer är numera också stolt ägare av två undulater vid namn Blu och Jewel, som fåglarna i Rio :D

Juni i bilder

I Juni har vi:
 
Sett hur det börjat växa i alla våra odlingskragar
 
Kommit hem trötta efter 15 mil på cykel kring Vättern.
 
Fotat djurlivet i Trosa om natten
 
Fått en ny gitarr som grattis för ett nytt jobb
 
Busat MASSOR hemma hos mummu och moppa
 
Haft översvämmning på vägen ute vid stugan
 
Konstaterat att det faktiskt växer riktigt mycket i våra kragar..
 
Låtit alla tomater få flytta ut i växthuset.
 
Fotat vår fantastiska vilda lilla bäck ute vid stugan.
 
Varit på Bosön och kört Griffin Trophy med hurtiga kollegor.

Inte mycket bloggat på sistone..

Jag vet att jag inte har bloggat så mycket på sistone..
Det är inte för att jag inte vill eller för att jag inte har haft tid, uan för att Blogg.se´s iPhone-app strular och har gjort det sen innan midsommar. Jag gör nämligen den mesta av min bloggning från telefonen. Hoppas på att problemen ska vara åtgärdade snart och ska försöka blogga lite mer från dator fram tills dess.

RSS 2.0