Budgetshopping

Jag älskar färger, och nu när det är sommar så vill jag gärna ha extra mycket färg på allt.
Så jag har kollat upp hur man med enkla medel och liten kassa kan sätta lite mer färg på allt från sommartorpet, balkongen eller lägenheten.

Snygg plastmatta från Indiska 90x200 129kr
Härliga sommarfärger och dessutom praktisk eftersom att den klarar att vara utomhus. Den här ska jag faktiskt införskaffa till vår balkong.


Stolen Snille från Ikea 169kr.  (Finns i fler färger)
Personligen så tycker jag att det är väldigt fin med stolar i olika och starka färger runt matbordet. Vill man inte eller om det inte är så noga  att alla stolar är av samma modell så kan man inhandla ett gäng pinnstolar på loppis för en billig peng som man lackar om i valfri färg.


Fjärilltapeten Atrium finns på Rusta för 99kr/rulle.
Skön färg med härligt mönster som gör sig bra både som fondvägg eller i barnrummet. Finns även i rosa.





Matta Tove 60 cm från Rusta 34,90kr. (Finns i fler färger)
Jag tycker om runda mattor, de ger en mjukare känsla till ett rum. Och man måste faktiskt inte bara ha stora runda ryamattor om man ska ha en rund matta. En långsmal hall är perfekt för mindre runda mattor. Det blir som små öar av färg som man kan hoppa mellan, ger ett mer levande intryck.



Melaminserien Isak hittas på Åhlens för 99kr.
De här kommer iallafall vi äta vår semsterfrukost på :)





Löparen Karamell 40x140 cm 39,90kr på Åhlens.
Nästan ett måste när man dukar upp sommarfikat på uteplatsen.


Feeling hot, hot, hot!

Supervärme idag! Grillunch med massa trevligt folk ute på Edanö.


Jag bakade 2 jättestora jordgubbstårtor till efterrätt, de gick åt. Fort..
Framåt kvällen drog jag och Kelly iväg för att ta ett svalkande dopp.





Jättetjock 10 dagar innan förlossningen :)



Och med löjligt svullna fötter! Brukar ha en nätt storlek 38 i vanliga fall, numera är Kellys supersnygga badtofflor i stl. 42 det enda som passar dessa runda stackare.


Balkongmys



Idag, eller igår om man ska va noga, så har det varit Trosa Stadslopp. Pappa sprang. Han gör det varje år, har varit med ända sen det startade för 23 år sen.. Då va jag också med, första loppet alltså. En glad två-åring som tultade runt barnloppet med pappa :D. Pricken får göra det nästa år tillsammans med Kelly, så får jag vara en stolt mamma med Festis och banan vid målgången :)

Lillebror va här på middag idag, kött och sallad, det va riktigt gott! Efter detgick vi ner och kollade på när pappa gick i mål. Hemgång direkt efteråt för att inta efterrätt i form av mango och melonsallad med glass, mumma! Lillebror va tvungen att åka hem till Stockholm efter det, han ska upp tidigt imorgon tydligen.. Så resterande av den här varma sommarkvällen har jag och Kelly spenderat på balkongen med tända ljus. Mysigt att bara ta det lungt, sitta och prata och skratta tillsammans ett tag. Så att man får snabbladda sambobatterierna lite nu innan bebisen kommer och livet förändras, utvecklas, växer..

Sommarkväll.


Vilken dag det har varit!

Tokvarmt och med strålande sol precis hela tiden. Riktigt skönt, men man blir dock rätt trött när man är lite extra tjock och det är så varmt.. Jag började måla om våra pinnstolar till köket igår. Tanken va att de skulle göras klart idag, men jag orkade inte i värmen, får ta dem imorgon. Jag drog till Plantagen istället, man kan aldrig få för mycket växter. Kelly´s storasyster Sandra har en jättefin och jättestor Hibiskus i sitt vardagsrum som jag är galet avundsjuk på. Men idag till min fröjd så hade de massa olika hibiskusar inne! Tänkte köpa en rosa, men sen föll jag för den här. Hoppas den blir lika stor och fin som Sandras..



Satt och gick igenom lite gamla bilder.
Hittade den här på Kelly när han tar det lungt och röker cigarr på balkongen, härlig stämning i den bilden..


Sommarklassiker..



GB BIG-PACK Jordgubb, Vanilj och Päron.
Jag förtjänade en idag.

Inspiration



Mitt största beroende. I alla all sen jag slutade röka.. Slukar alla inredningstidningar jag kommer över. Modetidningar är jag dock lite mer kräsen med, håller mig helst till Elle där. Har ju dock sån fantastisk tur att min kära lillebror jobbar som grafiker åt Aller Magazine som har hand om bla just Elle och Elle Interiör. Så jag brukar tjuva de nummren som han tar hem när han är färdig med dem, det här blev dagens skörd. Han kommer inte att sakna dem :D

Fynd, fynd, fynd!



Idag har det fyndats utan dess like! Den fantastiskt fina radiomöbeln från 50-talet köpte jag på "Återbruket" här i Trosa för 150 kr. Har bara köpt den för att jag tycker att den är skön, den ska användas som ett sideboard. Råder dock delade meningar här hemma om huruvida den ska målas om eller inte.. En rolig detalj är dock att den fortfarande fungerar!

Efter besöket på "Återbruket"
så åkte jag hem till mor och far, mamma har minisemester. Där gick jag, mamma och lillebror igenom två gamla bodar som står kvar på tomten där mor och far byggde sitt hus. De blev liksom aldrig rivna när det gamla huset revs.. Det bästa med det är att nu är de fyllda med dels en massa av våra gamla saker men också massa skatter från de förra ägarna! Kökshyllan med glaslådor kommer från de gamla ägarna, den ska slipas och målas om för att sedan få ta plats i vårt kök. Den gamla tavlan som står uppe på den föreställer "Brännvins-Draken", gammal nykterhetspropaganda i stil med den som Linus-Ida i Madicken har på sin vägg hemma, den ska få en fin ram och sättas upp nånstans. Negerdockan, så får man inte säga jag vet, är min pappas gamla. Brioleksakerna är mina gamla, klassiker som bebisen får leka med sen. Den fula porslinskatten och hunden är gamla prydnadssaker som jag älskade när jag va liten, de ska upp bland mina andra prylar. Babuschkadockorna är också mina gamla, de hamnar nog i nån hylla de med. Sen hittade vi en massa fina bebiskläder som jag har haft också, men det ska sorteras ut och tvättas när bebisen kommit, när vi vet vad det blir.. Men det är helt sjukt vilka fynd man kan göra på hemmaplan!



Hittade förövrigt den här också.
Det enda som blev av mitt finska arv (mamma är finsk), en gammal pekbok. "Mikä tämä on?" betyder typ "Vad är det?".. Får väl plugga på den så jag kan briljera för mormor och morfar nästa gång de kommer och hälsar på :)

This is love!


Det blev inget Ikea idag, inte för min del iaf.
Efter en natt fylld med febertoppar och de illvilligaste förvärkarna jag haft hittills, så var det bara för mig att vackert stanna hemma och sova. Det behövdes iof, så jag ska inte klaga.. Kelly åkta iaf till Ikea med lillebror och mamma. Han köpte nya säng till oss, så nu har vi uppgraderat oss från vår minililla 140 till en (i mina ögon) superstor och megalyxig 180 säng. Jag kan ligga på tvären i sängen utan att fötterna sticker ut utanför!

Förutom sängen så köpte han också den blommiga mattan som jag så gärna ville ha! Det ni, det är kärlek! Han är så snäll som låter mig härja runt här hemma! Och kolla vad snygg den blev tillsammans med vårt nya soffbord från Indori! Visionen stämde överens med verkligheten igen!


Snor och snörvel.



Kelly håller på att fixa och sortera med alla högtalar och lampsladdar så att de sitter fast snyggt och prydligt. Skönt, för jag tycker inte om en massa sladdhärvor överallt. Tack älskling!



Själv så är jag snorig och snörvlig, har dessutom 38,3 i feber. Inte så mycet kanske de flesta säger, men är man jag så är man väldigt ynklig just nu. Och vi som ska till Ikea igen imorgon! Vi ska passa på att köpa ny säng. Lillebror ska nämligen ändå dit med släp och prylar, så då är det bara att slå till.. Förövrigt så ska jag försöka mygla med mig den blommiga mattan hem, får se hur det går..

Midsommarfirandet



Midsommarfirande som sig bör med ett ordentligt ösregn.
Vi firade årets midsommar ute på Edanö i Trosa, hemma hos mina föräldrars grannar. Trevligt sällskap, god mat och Pomac för både mig och Kelly som är satt på alkoholförbud nu när förlossningen närmar sig.


De klassiska jordgubbarna med grädde var uppgraderade till en marängswiss med jordgubbar och färsk mynta, helt klart att föredra om man frågar mig.


Fat Baby!



Nu har vi fått en tid för nytt ultraljud och en viktuppskattning av Pricken. Den 1/7! Bebisen är beräknad till den 7/7, den kommer ju hinna bli hur stor som helst! Helst så vill jag att den ska komma ut nu, vi har gjort snart 38 hela veckor. Men vi får väl se hur det blir.. Det tråkiga är att om de tycker att den är för stor på viktuppskattningen så blir det att föda med planerat snitt. Känns lite tråkigt, känner mig liksom snuvad på hela förlossningen då som man gått och preppat för.

Grymt sugen på



Det började under mitt Ikeabesök i onsdags. Fick syn på mattan vid namn "Lusy Blom" och tänkte för mig själv att "ja, den var väl ganska så fin..". Under gårdagens besök så tittade jag på samma matta igen och tänkte väl mer "den är verkligen jättefin! undra hur den skulle passa in i vardagsrummet..". Nu har det utvecklats mer till en besatthet i stil med "jag kommer aldrig vara lycklig igen om jag inte får den mattan!". Den skulle verkligen göra sig kalasbra i vårt vardagsrum framför soffan.. Så nu är det väl bara att bearbeta Kelly så att han också förstår att vi inte kan överleva utan denna blommiga skönhet.

Nu har de kommit.



Mina fina vaxdukar som jag har beställt från www.missjuniversum.se har kommit! Den gula ska användas till sitsen på vår fula kökspall som jag ska snygga till. Den rosa har jag faktiskt inte en aning om vad jag ska göra med, den inhandlades mest för att jag tyckte att den va fin.. Men jag hittar nog på något att göra med den.

Ikeabesök x 2 + lampan är äntligen färdig!

Igår va jag på Ikea..
Tanken va ju inte riktigt att jag skulle dit först, jag skulle till Indori och hämta ett soffbord som vi hade beställt. Men det hela gick lite snabbare än jag trodde, så jag slog med lätthet ihjäl 2 timmar inne i Kamprads härliga borg av konsumtion. Skulle mest bara kolla runt, men det slutade med att jag åkte därifrån med hela baksätet fullt av grejjer. Det blev lite innerkuddar, en hylla in till toaletten, en jätteväxt, en kruka till jätteväxten samt lite annat kraffs.


Senare på kvällen så ringde min kära bror, som håller på att flytta hemifrån, och frågade om jag ville följa med honom upp till Ikea idag. Med tanke på att jag inte hade något bättre för mig, samt är en riktigt sucker för Ikea så följde jag naturiligtvis med. Kelly va också med, eftersom att han hjälpt Lucas (min bror) att flytta tidigare under dagen. Idag så införskaffades dock inte så mycket saker, en skärbräda och ett par glödlampor bara. Men det va mysigt att gå runt där ändå, plus att vi tittade ut ny säng eftersom att det är dags att köpa en ny.



Förövrigt så har jag äntligen lyckats bli färdig med lampskärmen till min jättegolvlampa som jag köpte på blocket för hur länge sen som helst. Mönstret frågade jag Lisa som har bloggen http://pinkfriday.blogg.se om jag fick tjuva utav henne. Hon har jättemycket bra och roliga pysseltips om man tycker om att fixa och dona. Litet tips dock, ska ni måla en lampa med mönster så måla en mindre lampa. Det tog mig massa timmar om dagen i drygt 1½ vecka! Man blir med andra ord ganska less efter ett tag.. Men fint blev det iaf!


vilket underbart liv


Idag har varit en riktig superdag!

Vädret har varit superfint, första dagen på två veckor. Är så glad att jag sett lite sol och kännt lite värme, trots att jag är höggravid och allmänt svettig på det stora hela. Sen är jag så glad över att vi flyttat till Trosa! Bilden tog jag när jag och älsklingen va ute och gick en sväng vid åtta-tiden ikväll. Det är Trosa Kvarn, som ligger typ 50 m från vår lägenhet. Så najs att ha lite mysig omgivning!

Sen har vi varit på MVC idag också. Bebisen har växt jättemycket, så vi fick en remiss på ett extra ultraljud för att göra en uppskattning av Prickens vikt. Är bara drygt två veckor kvar nu, så jag skulle ju vilja veta om det är en femkilos klimp som bor där inne eller inte.


Vilken helg!

Den här helgen har inte varit att leka med, full rulle hela tiden.

I fredags åkte jag och min kära far hela vägen ner till Göteborg. Jag har ropat in en Saab 95 på Kvarndammen.se, så vi var nere och hämtde den. Supernöjd!

I lördags var det Trosa marknad. Jag, Kelly (min sambo) och min kära vän Tissan gjorde en två tvimmars-runda bland knallar och stånd. Det mesta var som vanligt plastigt skräp, men jag unnade mig iaf två påsar med brännda mandlar som faktiskt är obligatoriskt vid marknadsbesök.
När vi kom hem så fixade Kelly med våra akvarium, gjorde rent och monterade upp kampfiskarnas pölar på väggen i hallen. Det blev jättefint!


Min kampisk, mycket stilig herre.


Idag, söndag, så har jag mest flängt runt..

Var i Vårberg på loppis med min svägerska Catti. I vanliga fall så brukar det alltid vara min lilllebror som springer med mig på loppis, men han var upptagen idag med att renovera sin nya lägenhet.
Jag måste dock säga att jag är väldigt nöjd med dagens fynd:


En lampfot i "krackelerat" glas, ihop med en gammal lampskärm som jag köpte på nån loppis för hundra år sedan.
Lampfoten kostade mig 100 kronor och en stor del av min värdighet. Tanten som sålde den tyckte att jag försökte pruta ner den för mycket, och ville inte sälja den alls till mig. Så efter två timmar av stirrande på varandra så slutade det med att jag fick böna och be samt gå upp i pris för att få köpa den.
Men jag måste säga att jag tycker om den, den passar klockrent ihop med lampskärmen. Jag kallar kombinationen för "sexual helling", den känns väldigt 80-tals balad..



Sen köpte jag Madonnor, den vita kommer nog att bli rosa.. Fick ge 60 kr för dem tillsammans.

Ljusstaken fick jag för en femma. Den ska putsas lite men annars får den va som den är.
Köpte även tre kuddar, två turkosa och en rosa. Men de ligger i tvätten, så de får jag visa senare.

Kolla förresten vad fint det blev med kakeldekoren i bakgrunden!



Efter en hel dags flängande så fick jag Kellys kickass-chilli till middag. Så mummsigt, och ännu bättre en dag som denna när det bara regnar ute!

 


Hjälp!

Min sambo och jag har sålde vår bostadsrätt i Södertälje för två månader sen.
Vi har hållt på och renovera den ett bra tag, men den hade verkligen blivit jättemysig.
Men med tanke på att den bara va på 47 kvm och vi väntar tillökning så funkade det inte
att ha kvar den :(
Istället så flyttade vi in i en lägenhet i Trosa, kom dock överens om att vi inte skulle lägga ner
några jättesummor på renovering. Lägenheten var hyffsat fräsch och vi vill ändå vidare till ett
hus tämligen snart. Så det blev bara lite färg på väggarna och sen flyttade vi in.

Nångång inatt när jag va uppe och vanka så märkte jag dock till min fasa att vårat kök verkligen är
sjukhusvitt! Vita luckor och vitt kakel!
Jag älskar färg och mönster och bestämde mig för att det här måste vi genast ändra på.
Så innan jag skulle hämta min kära far från Skavsta idag så passade jag på att införskaffa lite kakeldekor,
så nu blir iaf kaklet vit och svart-rutigt. Alltid en början..

Sen gick jag på jakt efter ett par riktigt galet ceriserosa gardiner, skulle se asbra ut tillsammans med den gula
Sex Pistols-postern.. Men jag hittade tyvärr inga.. Ska kolla en vända i Södertälje imorgon, annars får jag väl sy själv.

Nej, nu ska det sättas upp kakeldekor.

Ha det!

Nyöppnat..

Ska ge mig på att starta en blogg. Nångång måste man ju lära sig..

Började min mammaledighet den här veckan. Bebisen har dock inte kommit ännu,
så jag går här hemma och gnolar för mig själv.
Det är ju iof en sanning med viss modifikation. Jag har mest flängt runt på de lokala
loppmarknaderna på jakt efter fler godbitar att ta hem och fixa iordning.

När jag har lärt mig det här så lovar jag att jag ska dela med mig av både fynd,
renoveringsobjekt, samboliv och det nyfödda pyret. Men tills dess..

På återseende!

RSS 2.0