Gaddar!!!

Jag vet att jag har varit jättedålig på att blogga, men skit i det nu, det finns viktigare saker. Som att Vilmers första tänder är på väg upp! Kände de ikväll när vi låg i sängen och han gnagde på min tumme. Två små sylvassa tänder i underkäken som precis har kommit upp genom tandköttet :P Jag vart så till mig så jag skrek åt Kelly att " Nu har han fått tänder!!! Känn, känn, KÄNN!!!" Min lillplutt!


Dan´ före dopparedan´

En dag kvar till julafton.. Alla klappar är köpta, behöver bara slå in de flesta. Vilmer den lilla prutten firar sin första jul och ser i det här läget ut att få mest julklappar av alla. Skönt att man börjar hårt, för sen är det ju bara att öka :P Träffade kusin Malin för ett par dagar sen, hon hade fått i uppdrag av farmor att köpa en julklapp till Ville. Känns lite vemodigt, men ändå roligt, då hann han ju få en julklapp av gammelfarmor iaf.

Idag ska vi hem till mamma och baka julgodis, återkommer mer om det senare :P


Minda Birgitta..

Min älskade farmor har gått ur tiden.. Inga mer raggsockor, ugglor eller humlor.
 Satt och tittade på silverhalsbandet Vilmer fick av dig när han föddes, då lovade jag mig själv att jag ska återberätta alla dina sagor om sädesärlan, flickan med nyckelpigan och trollen för honom när han är gammal nog att förstå dem.. Jag ska göra hans uppväxt lika magisk som du hjälpte till att göra min.

 

 


Prag 091213

Inget Luciafirande för oss i år. Men det känns som att det kvittar, vi är ju som sagt i Prag nu :)
Orkade inte blogga nått igår, vi va ju uppe innan tuppen, flög och hade oss.. Men jag får väl ta igen det idag.
Prag är helt fantastiskt! Om man uppskattar gammal arkitektur, rustik mat och öl det vill säga. Vi bor super bra. Hotellet ligger i Prag 2, stadsdelarna är döpta med siffror där Prag 1 är gamla stan och så vidare.. Hur som helst så tar det typ 15 min från hotellet till torget i Old town.

   
Familjen Trött på Prags flygplats


Vilmer va förövrigt jätteduktig under flygresan hit. Vid starten stirrade han på herrn i sätet brevid och vid landning sov han som en stock. Och jag som va så orolig innan..

Sitter på hotellrummet nu och käkar rostade kastanjer, riktigt gott! Det är nämligen julmarknad i Old town hela december och återkommande inslag där är glüwine, rostade kastanjer och tjeckiskt sötbröd.



Kan det bli mer julmys?

Förutom julpynt och tjeckiska specialteter att stoppa i magen så har vi även stött på en och annan strippklubb samt ett muséum för sexleksaker. Vid ingången stod en maskin som användes till cunninlingus, men eftersom att jag kommer få mitt youtubekonto avstängt om jag lägger upp filmen på den så får ni nöja er med en bild på skylten vid entrén.



Nu är det dags för mig att tvinga min lilla nattsuddare i säng, så jag får blogga mer om våra äventyr imorgon..


Prag, mindre än tolv timmar kvar..

Nu är alla bordingcards utskrivna, pengarna på resekorten och passen framplockade. Väskan ska bara packas.. Hur packar man till en bebis? Kan ju iaf konstatera att babygymmet blir hemma, det får inte plats i handbagaget på 55x40x20 cm :P

Vilmer vänder sig!

Var bara tvungen att lägga upp ett klipp när Vilmer vänder sig till magen. Han har gjort det ett tag nu, men den senaste tiden har det bara gått snabbare och snabbare.

 

 


Två dagar till Prag..

Om två dagar åker jag, Vilmer och mamma till Prag. Ska bli riktigt roligt :) Fast jag måste faktiskt erkänna att jag är lite nervös över flygresan. Har läst på lite om hur man ska göra. De rekommenderar att man ammar under start och landning, så att Ville slipper få lock i öronen.. Vi får se hur det går, men det är nog ingen fara.. Sen ska man ju packa också. Om det skulle gå så skulle jag ta med mig halva bohaget, men nu får jag välja ut allt det nödvändigaste. Dvs blöjor, kläder och Blommis, vi klarar oss inte utan Blommis :P

Andra advent.


Igår va det ju andra advent, julafton kryper allt närmre. Min mamma har som tradition att köpa adventspresenter i form av nått anskrämligt lysande och plingande julpynt. Vilmer fick en egen, men han va mest intresserad av presentpappret :)






Som sagt va, pappret va roligast :)


Apropå ingenting

Jag har räddat en lampa idag. Den stog i ett hörn på Återbruket här i Trosa. En superhäftig 70-tals funkis golvlampa, typ lite Scandinavian modern-stil, som har stått i ett gammalt bibliotek som skulle renoveras. Den kommer dock inte att passa hemma hos oss, funkar inte riktigt med restan av allt.. Men den kommer att passa perfekt hemma hos mina föräldrar, de bor i ett funkishus.. Så nu måste jag prångla på dem en lampa.. Men pappa kommer att förstå, den va bara tvungen att räddas. Lägger upp en bild på den imorgon, när jag har tvingat in den i en miljö som gör den rättvisa.

091203

Vi vaknade hyffsat tidigt idag jag och Vilmer, halv nio. Så vi passade på att gå ut riktigt tidigt idag, va ute redan halv tio. Det va supermysigt, vi va ordentligt påklädda och det va riktigt kallt ute. Ser så mysigt ut när det är frost överallt, om man kisar så ser det nästan ut som snö :).



Vi va ute i typ två timmar, Ville sov nästan hela tiden.
Sen gick vi hem och lagade lunch till oss och farbror Tissan. Vilmer fick potatis och majs-puré och vi käkade pasta med svampsås. Va trevligt att träffa Tissan, det har inte blivit så ofta på sistone.

Sen kom både Linn och Sara på ficka. Jag fick baka en ny paj idag, en med blåbär och hallon. Den va ännu godare än den jag baka igår. Men man får va försiktig, man kan ju inte äta paj varje dag :P
Jag måste förresten köpa en ordentlig pajform, känns så tråkigt att baka paj i folieformar. Men den gick åt iaf :)



Sara stannade kvvar på middag. Efter det så fick Vilmer och Kelly vara själva hemma medans vi tog en promenad. Det va jättemysigt att gå utefter ån när det är mörkt och all julbelysning lyser. Torget och Stadshotellet såg ut som något hämtat ue en julsaga. Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig, men jag får fota det nån annan gång..

Haha, förövrigt så har Vilmer hittat sin egen snopp nu. Så som alla pojkar så måste han ta tag i den varje gång man ska byta blöja, för att kolla om den sitter kvar liksom. Jag kan ju säga att det är ingen höjdarkombination med den nya purédieten. Med tanke på att ungen monsterbajsar så att han är kladdig halvvägs upp till naveln så blir det en mindre brottningsmatch vid blöjbytena för att förhindra att han ska stoppa en bajskladdig liten hand i munnen :P


Pyssel-Marica

Har hållt på att pyssla och dona här hemma i två dagar nu.. Har fixat ordning i Vilmers rum, verkligen på tiden, det blev jättefint. Hoppas att han kommer tycka om det sen när han är gammal nog att leka där.
Har hållt på att julfixa lite också, satt upp en ljusslinga ute på balkongen och stökat runt här inne.

Jag, Vilmer och lillebror va på loppis idag också. Jag gjorde värsta fynden! En byrå till Vilmers rum, tre gamla apotekarburkar i glas (ska ha polkagrisar i dem nu till jul), en elektrisk ljusstake till hallen, en asgrym taklampa till sovrummet och det bästa fyndet av alla, en emaljerad "glöggkastrull" komplett med spritbrännare och allt i designen Lotus av Grete Prytz för 50 spänn! Happy happy joy joy!



Jag har även bakat en björnbärspaj som vi unnade oss till efterrätt efter middagen. Hade egentligen tänkt att ha den till imotgon när både Tissan och Linn ska komma förbi, men jag får väl baka en ny..


Nu lyser juleljusen..

Nu är det pyntat och fint här hemma, stjärnor i alla fönster..
Känns lite mer varmt och mysigt nu. Det här är förövrigt första vintern på länge som julkänslan har börjat infinna sig, trots avsaknaden av snö. Tror att det är för att vi har Vilmer nu, man anstränger sig liksom mer då.. För även om han inte kommer att komma ihåg det så är det hans första jul, och julen är barnens högtid.



Sänder en tår och en tanke till soldaten som inte längre finns med oss. Jag kommer att sakna dig R.

RSS 2.0