Trosa Fredag - Den rosa modellen..

Imorse när vi vaknade så hade det blivit vår här hemma också, med strålande solsken och fågelsång. Och efter som det blivit vår så var det dags för mamman och pappan att infria vårt löfte: Idag ska vi köpa den rosa modellen. Så ivrig att han knappt kunde stå fick vi på Vilmer kläderna och gav oss av ner mot stan och sportaffären med vagnen. Vi pitstoppade på Hannas Café och käkade en varsin macka i solen på uteserveringen. När Vilmer inte orkade vänta längre fick vi gå bort till sportaffären. Där var den, cykeln han suktat efter sen i mars, cykeln han sparat varenda småpeng han hittat till.. Måste säga att det va in imponerande samling småpengar för att vara 2,5 år, hela 200 kronor som han nu hade i sin lilla röda plånbok i jackfickan.. Vi sa till om att vi ville ha en rosa modell, valde ut en tuff ringklocka som ser ut som en fotboll samt bad dem montera dit en sån där "föräldrapinne" som man kan klicka av och på bakpå cykeln. Medans killen i butiken skulle montera ihop cykeln fick vi ta en liten promenad, vi gick ner till ån och Ville passade på att plocka lite fina blommor till mig. När vi slagit ihjäl en halvtimme traskade vi tillbaka. Vilmer skriker rätt "Är min rosa modell färdig!." när han får syn på butiksbiträdet. Däcken skulle bara fyllas med luft, så vi passade på att betala så länge. Vilmer lämnade bestämt över hela sin plånbok med sina 200 kr, mamma sköt till mellanskillnaden och sen var den hans! Det var lite knepigt i början innan han greppa att man bromsar om man trampar bakåt, så då fick pappan springa bakom och skjuta på. Men efter en knapp timme så gick det som på räls och vi har varit ute och cyklat hela dagen :) Nu har jag två slutkörda hjältar som tar en tupplur medans jag har middagen i ugnen.. Ska försöka få upp ett litet filmklipp senare.

Kommentarer
Postat av: eghertholm

Det är med stor glädje som mommo och moppa ser att Vilmer kommer att lära sig cykla på den rosa modellen. Själva fick vi köpa tre cyklar innan Vilmers mamma lärde sig cykla.

Att sedan Vilmer är fyra år tidigare än sin mor gör oss också omåttligt stolta.

Roligt verkar det vara också, Vilmers mamma var mest arg och förbannad på sina dumma cyklar.

Vi vill, ja kanske inte vill, men vi minns att det var första gången hon rymde hemifrån som hon i ren ilska lärde sig den ädla konsten. Fjorton km till mormor Mirja på Sund och sedan kunde Marica cykla.

Mormor Marja säger att hon fortfarande inte kan, men det vill jag dementera, hon har fått en massa cyklar stulna så hon måste ha cyklat lite i alla fall.vi hörs.

Moppa.

2012-04-27 @ 18:38:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0